Sabina Ddumba – en debutant att hålla koll på

Sabina Ddumba – en debutant att hålla koll på

26 februari, 2015

Du har förmodligen hört hennes hit Scarred for life. Och du kommer garanterat att höra mer av Sabina Ddumba framöver. Vi har träffat henne.

Sabina, från Fisksätra utanför Stockholm, har ett första musikminne. Som fyraåring stod hon framför tv:n och sjöng med i En värsting till syster 2 – och ett par år senare började flickan med den själfulla rösten i sin första kör. Nu har hon fyllt 20 och är aktuell med debutskiva och USA-lansering. När ELLE får tag på Sabina Ddumba är hon i Los Angeles.

– Jag spelar in mitt debutalbum. Sitter i sessions nästan varje dag. Jag bor i en väns hus i West Hollywood. Solen -skiner hela tiden och människor är allmänt trevliga.

Berätta om nya skivan!

– Än så länge har jag bara spelat in en massa låtar. Samlar på mig så mycket material som möjligt för att sedan välja. Så, haha, det är lite som om du skulle fråga ”hur känns det att ha fått barn?” när personen du frågar fortfarande är gravid.

Vilka artister influerar dig?

– Jag har alltid älskat Lauryn Hill.

Hur har livet förändrats under 2014?

– Det känns som om jag alltid är på väg någonstans. Till skillnad från förut, när jag var ledig typ hela tiden, så längtar jag nu tills när jag är ledig.

Vad hoppas du inför 2015?

– Jag ska ju släppa skiva och lär dra ut och spela en del. Jag vill även dra på resa, utan att behöva jobba samtidigt, så jag hoppas att jag har lite stabilare ekonomi nästa år.

Hur ser du på mode – till vardags, fest och på scen?

– Jag vet ju vad jag tycker är snyggt. Jag tror att jag undermedvetet följer det som är inne, men det är inget jag -strävar efter. Till vardags avslappnat, till fest framhäver jag min kvinnliga sida, på scen passar jag på att ha på mig grejer som jag inte vågar ha annars.

Av Mari Janson Foto Sotarn

LÄS OCKSÅ: 

Run Weaver – nästa stora popprinsessa? >