Är din partner också även din bästa vän? Så vet du

Är din partner också även din bästa vän? Så vet du

Har du också frågat din partner vem som är hens bästa vän och tänkt att du ska få höra en av en kompis namn – men istället fått höra ditt eget? Förvånad? Du borde inte vara det.
20 september, 2015

Det behöver inte stå ett ”likamedtecken” mellan ett förhållande och en djup vänskap, så är det verkligen. Vad vi söker i ett förhållande och hos en partner är individuellt. Personligen tycker jag om att tänka på min partner som min bästa vän, jag delar ju allt med min kille. Andra vill hålla sitt förhållande helt vänskapsfritt och känna att vänskap är vänskap och att ett förhållande är något annat – och det är så klart helt okej.

Men om ditt förhållande kvalar in som BFF-relation så är det också bra. Det kan ju vara vackert värre: djup samhörighet, förståelse, respekt och total lojalitet i en härlig mix – samtidigt som det är din största kärlek. Men hur vet man om ens partner är ens bästis? Ja du, hur många av dessa punkter kan du bocka av?

Chandler och Monica i Vänner i sängen

Chandler och Monica i Vänner började som vänner och blev sen ett par.

Tecken på att din partner också är din bästa vän

 • Ni kan ha roligt tillsammans medan ni gör – absolut ingenting.
 • Din bestående känsla av livet är att du egentligen inte behöver något mer än din partner – för du får allt du behöver av honom/henne.
 • Du längtar efter en kväll med någon som verkligen förstår dig och som du verkligen kan prata med – och så väljer du att ta en middag framför stearinljuset med din partner. För att hen är just en sådan person.
 • Att åka och storhandla och inte känna att det är ett måste, utan något rätt trevligt, ni hinner ju prata under tiden och kan planera helgen ihop – medan ni plockar ut äpplen, hämtar mjölk och väljer finaste köttbiten.
 • När tråkiga saker ändå blir något kul – för att du (ju) hänger med en kul person. Att sortera kläder i garderoben kan bli en lek där den som slänger flest plagg vinner. Måsten och vardagsuppgifter är inget tråkigt, det är något ni gör medan ni umgås.
 • Du väljer semester med din partner framför detsamma med en vän. Inte för att du inte vill åka med din vän, men för att du får samma sak (plus lite kärlek) om du åker med din partner.
Bästa vänner micke och molle gif

Micke och Molle! Minns du?

 • När du får reda på något hemligt som du absolut inte får berätta för någon så känns det ändå självklart att berätta för din partner. Det är ju den allra närmaste du har, och en vän du kan lita på vad som än händer.
 • Ni försöker uppskatta varandras intressen, även om de verkligen skiljer sig från era egna. Du älskar kanske inte att gå på hockeymatch – men din partner gör det. Så när hen köper två biljetter till en match så blir det ändå kul, och plötsligt så sitter du där och försöker lära dig vem som är vem och hur reglerna egentligen är. Och tvärt om: Om du gärna vill gå och se en musikal och din partner inte alls gillar det, men så får ni ändå den bästa kvällen på länge för att din partner gläds så åt att du tycker att det är fantastiskt. Vänskapspoäng!
 • Ni skickar små skämt, skärmdumpar och roliga bilder på sms och mejl till varandra för att ni både vill dela med er av det till varandra och ni vet att den andra kommer att kommer att uppskatta det. Precis som man gör med en vän.
 • Det händer något allvarligt (eller omvänt något jätteroligt) och den första du vill ringa är din partner. Eftersom det är din bästa vän.
 • Din partner engagerar sig i dina problem på jobbet eller i skolan och ställer frågor, resonerar, ger råd och feedback. Som en riktig vän gör. Och du värderar det hen säger. Även om din partner (eller du om det är omvänt) inte är expert på det ni pratar om så engagerar ni er i varandras problem.
 • Du värdesätter hens åsikt om saker, både stora och små, framför alla andras. Din partner är den viktigaste för dig (eftersom hen är både din partner och din bästa vän).

Källa och inspiration hellogiggles.com

Mer om vänskap från ELLE!

10 vanor du bara ser hos riktigt lyckliga par

Har det tagit slut med din bästa vän? 5 tips på hur du går vidare

7 tips på hur du får vänskapen att hålla genom hela livet