Så spelar du Pokémon Go redan nu – dagar innan det släpps i Sverige

12 jul, 2016 
AvMats Bax
Pokémon Go har ännu inte släppts i Sverige. Men redan nu kan du spela årets mest beroendeframkallande spel både på Android och iPhone. Så här gör du.
Annons

Att tjuvstarta med att spela Pokémon Go är betydligt lättare på Android än på iPhone. Men med lite pill och tålamod har vi fått det att funka på båda operativsystemen.

Spela Pokémon Go på Android:

1. Gå in på ”Inställningar”.

2. Välj sedan ”säkerhet” längre ner och kryssa i ”okända källor”.

3. Gå in på en apkmirror, till exempel den här och ladda ner spelet. OBS! Tänk på att det kan medföra skadlig programvara att ladda ner .apk-filer)

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

4. Gå till dina nedladdade filer, klicka på filen och installera. Glöm inte att stänga av ”okända källor” efter att du installerat.

Spela Pokémon Go på iPhone

Att spela Pokémon Go på iOS är lite meckigare, och kräver bland annat att du skapar ett nytt iTunes-konto. Fortfarande pepp? Då kör vi:

1. Logga ut från App store: Det finns två sätt: Öppna App store, skrolla längst ner, klicka på ditt apple-id och välj ”logga ut”. Du kan även göra det via inställningar->iTunes Store och App Store

Annons

2. Byt region: Gå in på Inställningar -> Allmänt -> Språk och Region -> Region. Välj USA och tryck på ”klar”.

3. Klicka på den här länken. Den tar dig till Pokémon Go på amerikanska App Store. Tryck på ”Get” och sedan ”Install”. (Om det står ”Objektet inte är tillgängligt”, klicka på ”Byt affär”)

4. Välj ”Skapa nytt Apple ID”. Under betalningsinfo, välj ”None” i stället för att ange ett kreditkort. Du kommer att behöva skriva in en amerikansk adress. Här finns en generator som skapar påhittade amerikanska adresser.

5. Spelet ska nu gå att ladda ner.

När du laddat ned Pokémon Go kan du logga ut igen och sedan logga in på ditt vanliga Ituneskonto igen.

Mycket nöje!

Annons