Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Så smsar du någon du är arg på

11 aug, 2021 
skicka sms när du är arg
Har din partner, vän eller mamma gjort dig riktigt irriterad? Här är sju exempel på hur du kan bemöta någon du är arg på, genom sms! Och nej... Ett långt meddelande om hur dum personen är, är inte lösningen på problemet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Så yogar du för att motverka SMS-nackeBrand logo
TV: Så yogar du för att motverka SMS-nacke

Har din sambo ännu en gång glömt att hänga tvätten som legat och väntat i tvättmaskinen i flera timmar, eller ställde din vän in er träff i sista sekunden – igen? Vi fattar irritationen och vi förstår också känslan av att vilja ta upp telefonen och skicka iväg det där ifrågasättande (och ursinniga) smset.

Innan du går loss på tangentbordet på telefonen är det såklart alltid bäst att säga vad problemet är med en god ton, men ibland känns bara tanken över att (återigen) behöva förklara vad som är fel, så irriterande!

Här sju tips på hur du kan bemöta någon genom sms, bokstavligt talat beskriver din irritation. Punkt!

Annons

Andas

Okej, steg ett är att räkna till tre samtidigt som du tar några djupa andetag. Är det rätt att hetsa upp sig och skicka iväg det markerande smset, eller är du bara något uppe i varv för att det inte blev som planerat?

Spela dum

Om du trots allt känner att personen i fråga förtjänar ett sms kan du vända på steken. Har du fått ett sms, som enligt dig är dumt, sårande eller rentav idiotiskt? Spela då dum och ställ samma fråga tillbaka!

Till exempel: "Bara så att jag förstår dig rätt... Du menar att du insåg nu att du inte kommer att hinna till våran träff som är om tio minuter, så att jag ska sitta själv och vänta på dig för att du har planerat dåligt?" Svaret kanske inte gör dig lugnare i stunden, men din partner, vän, kollega eller familjemedlem kommer säkert att få sig en tankeställare inför nästa gång.

Arg kvinna med telefon

Glöm inte punkt

Vill du däremot inte smyga med att du är irriterad får du inte glömma att sätta punkt! Det är fascinerande hur en liten prick kan säga så mycket, eller hur? Det kan låta konstigt eftersom att en punkt i ett mejl eller en text är ett måste, men när den lilla pricken hamnar i ett sms blir stämningen genast... tryckt. Ett kort "Okej." kommer (förhoppningsvis) att sätta igång tankarna hos mottagaren.

Annons

Släng in lite ironi

"Åh, tack älskling för att du var så snäll och plockade undan efter dig innan du lämnade lägenheten." Outch...

Ok

Är du riktigt förbannad? Ett "Ok" kommer garanterat att ge mottagaren kalla kårar. Trots att ordet bara innehåller två bokstäver, går det inte att bli mer tydlig.

Undvik pajkastning

Även fast du vill skriva hur irriterad du är MED STORA BOKSTÄVER, är det bättre att undvika pajkastning. Skicka istället ett sms där du ber personen i fråga att förklara hur hen tänkte. Förhoppningsvis kanske den berörda får sig en tankeställare.

Var ärlig

Ärlighet varar längst, som man brukar säga! Ring upp, red ut problemet på en gång och släpp det. Lättare sagt än gjort kanske, men betydligt bättre för både dig och relationen.

Foto: Skärmdump Gossip Girl, TT

TV: Se 5 tecken på om du blir tagen för givet i en relationBrand logo
TV: Se 5 tecken på om du blir tagen för givet i en relation

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons