Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Så slutar sista säsongen av Vår tid är nu

17 dec, 2019 
AvMoa Alfredsson
Calle och Nina i Vår tid är nu
Det har blivit dags att säga hej då till våra favoritkaraktärer – i alla fall för en stund. ELLE listar de viktigaste ögonblicken från seriens kronologiska avslut.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
(ELLE) ​Hedda Stiernstedt: "Var inte så hård mot dig själv"Brand logo
(ELLE) ​Hedda Stiernstedt: "Var inte så hård mot dig själv"

Det är inte bara detta årtiondet som snart har sitt slut – nu har även berättelsen om decennierna tidigare kommit till sitt slut. Varje vecka har ELLE diskuterat det senaste avsnittet av säsong tre av succéserien Vår tid är nu – och det har äntligen blivit dags att lista de viktigaste ögonblicken från finalen som äntligen har haft sitt kronologiska slut!

Här är 6 saker vi bara måste prata om:

1. John är ännu en gång inte klok!

John hotar Christina.

2. Astrids välsignelse till Gustav

Astrid ligger för döden och ger Gustav sin välsignelse att leva det liv han är menad att leva.

Annons

– Gud älskar dig Gustav. Han dömer ingen. Han vill kärlek, i vilken form den än tar sig.

– Vad menar du?

– Han skulle förstå. Precis som jag.

Gustav sörjer Astrid efter hennes bortgång.

3. Maggans början

Maggan går på lunch med självaste Palme och han erbjuder henne rollen som socialminister i hans nya regering. Maggan vill självklart tacka ja men hon oroar sig över hur det ska tas emot i pressen när det kommer fram att hon lever tillsammans med en kvinna. Lilly övertalar Maggan att hon ska berätta för Palme att hon är lesbisk. Och vi får inte se själva samtalet – utan bara Maggan som tar plats i den nya regeringen.

Annons
Maggan får nytt jobb.

4. Välkommen hem Peter!

Peter räddar Nina – på mer än ett sätt.

Ett annat ögonblick när vi alla utbrast äntligen var när Peter (som sagt, äntligen) svalde sin stolthet och hjälpte sin familj. Efter mycket om och men betalade han Ninas skuld utan att begära något tillbaka. Eller ja, förutom att Nina någon gång kanske skulle kunna förlåta honom. Nina gör mer än så – hon vill att Peter, tillsammans med henne och Gustav ska vara med och driva restaurangen. Och så blir det.

Annons

5. Nostro

Calles dröm, som han berättade om för Nina i seriens första avsnitt, att få öppna en egen restaurang blir verklighet. Möt Nostro – Calle och Angelos nya restaurang.

6. Calle och Ninas slut

Och till kanske det absolut viktigaste – hur slutar Calle och Ninas kärlekshistoria? Och vi kan alla andas ut! För i slutet blir det dem. Nina som tidigare i avsnittet stött bort Calle för att han berättat för Peter om hennes alkoholproblem besöker Calle på hans nya restaurang och ber honom komma tillbaka. Inte till Ninas utan till henne. Avsnittet slutar med att paret gifter sig.

Calle och Nina slutar som de började – tillsammans.

Alla tre säsonger av Vår tid är nu finns att streama på SVT Play.

Foton: Johan Paulin/SVT

LÄS MER:

Vår tid är nu släpper en julspecial 2020 – här är allt vi vet!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons