Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Så skriver du ett kärleksbrev som går rakt in i hjärtat

05 feb, 2019 
AvNina Nyström
Bild från Dagboken
Ett old school kärleksbrev är ett bortglömt och underskattat sätt att visa sin kärlek på. Och det behöver varken vara långt eller komplicerat för att bli en fullträff. Här är några tips på vad ett bra kärleksbrev bör innehålla.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I takt med att smartphones och sociala medier ökat, har brevskrivandet minskat. Vi lajkar som aldrig förr – men tar oss sällan tid att på riktigt sätta ord på känslorna till de som betyder allra mest. Och visst blir du glad när du får ”riktig” post? Passa på att överraska din partner på alla hjärtans dag med ett riktigt, handskrivet kärleksbrev. En kärlekshandling som heter duga – och ett minne att spara för livet. Ett sms ger liksom inte samma känsla (delvis för att det ser likadant ut som det där sms:et du skickade om att toapappret var slut…) och det försvinner lätt i mängden. Så här skriver du ett kärleksbrev som visar din kärlek, utan att bli alldeles för smetigt eller för mycket.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Tips: Så skriver du ett bra kärleksbrev

1. Ta tid på dig

Tänk på ditt kärleksbrev som ett fint minne som kommer sparas hela livet. Så lägg lite tid på att hitta ett fint papper, skriv extra noga och dekorera gärna brevet lite. Och skriv en kladdversion först. Börja gärna med att stolpa upp de viktigaste punkterna du vill ha med. Ofta vill man flytta om lite i strukturen när man ser helheten framför sig.

Annons

2. Skriv vad du tycker mest om med just din partner

Vad är det bästa med din partner? Var generös med komplimanger och ge gärna exempel och motiveringar till varför just detta drag är så betydelsefullt för dig, det gör dina komplimanger mer personliga. Undvik de mest klyschiga formuleringarna, och framförallt, läs brevet högt – om dina komplimanger lika gärna skulle kunna funka för någon annan, tänk ett varv till.

3. Berätta något som du inte skulle säga ansikte mot ansikte

Ta tillfället i akt att våga öppna ditt hjärta. Här har du tid att formulera dig noga och få med allt du vill ha sagt utan att staka dig eller missa viktiga poänger. Berätta om saker din partner har gjort som du fortfarande tänker på och värdesätter högt, eller kanske att du fortfarande får fjärilar i magen när du ser din partner göra si eller så. Den här punkten är extra viktig när du varit tillsammans med din partner länge.

Annons

4. Fira och hylla er kärlek

Var inte rädd för att även väva in några saker som du bidrar med i ert förhållande. Brevet ska ju kitta ihop er genom att spegla er historia, era känslor och er kärlek – och ditt bidrag är lika viktigt som din partners (även om just du såklart inte ska vara i fokus). Dela med dig av (realistiska och genomförbara) planer du har för att er kärlek ska fortsätta frodas. Kanske vill du se till att ni går på dejt oftare, åker på en weekend till våren eller aldrig slutar pussa varandra godnatt.

5. Var inte rädd för att prata om framtiden

Om du inte ser en framtid med din partner kan du lika gärna hålla dig till sms. Annars – var inte rädd för att ta upp framtiden. Berätta om dina planer och förhoppningar för ert liv tillsammans. Genom att dela dina drömmar om framtiden får du din partner att känna sig trygg i er kärlek. Visst är brevets huvudsakliga syfte att visa din partner uppskattning, men det är också ett bra tillfälle att ge din partner fina visioner om ert fortsatta liv ihop. Det stärker er kärlek.

6. Bekräfta ditt engagemang

Knyt ihop säcken genom att avsluta med en mening som uttrycker att du hoppas och tror att er kärlek ska hålla för evigt.

Läs också:

5 vanliga alla hjärtans dag-presenter att skippa

11 romantiska hotell i Sverige med det lilla extra

22 romantiska filmer du måste se på alla hjärtans dag 

Annons