Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Så ska du dekorera julgranen – baserat på ditt stjärntecken

09 dec, 2017 
Så ska du dekorera din gran enligt ditt stjärntecken.
Att pynta julgranen är inte så bara – dekorationerna ska smälta in i ditt hem likväl som att stilen ska säga något om vem du är som person. Så vad kan passa bättre än att inspireras av din stjärnbild?
Annons

Låt stjärnorna vara med på ett hörn när det är dags att klä granen i år. Det kan inte bli mer personligt än så.

Oavsett om du älskar att läsa horoskop eller inte är det alltid spännande att se vad ditt stjärntecken har att säga om hur du bör pynta trädet.

Väduren

Klassiskt och färgstarkt är ledorden för väduren och det smittar av sig även i julgranspyntet. Rött, guld och ett traditionellt stuk är rätt väg att gå, enligt stjärnorna.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Väduren vill dekorera klassiskt och färgstarkt.
Foto: H&M Home

Oxen

Kärleksfulla oxen har en stil som utstrålar värme och romantik – och vad är mer romantiskt än just blommor?

Annons

En trend som vi börjat se mer av är att klä granen med blommor istället för julgranskulor och glitter. Levande blommor är så klart allra finast, men sidenblommor eller prydnader av papp står sig garanterat hela säsongen.

Oxen gillar att utstråla värma och romantik.
Foto: Little inspiration

Tvillingarna

Då tvillingarna älskar att stå i centrum kan man nästan alltid förvänta sig en uppseendeväckande gran, om tecknet låter stjärnorna styra.

Livfulla detaljer, roliga former och moderna linjer går som en röd tråd hemma hos tvillingen.

Tvillingen vill dekorera med livfulla detaljer.
Foto: Marks & Spencer

Kräftan

Familjen är det viktigaste för kräftan och tecknets hemmakära personlighet gör julen till en inredningsmässigt mysig högtid.

Annons

Arvegods, kulor som gått i generationer och personliga detaljer samsas ofta med nya favoriter i granen.

Kräftan vill dekorera för en mysig jul.
Foto: H&M Home

Lejonet

Lejonets julgran får gärna vara en annorlunda karamell och det här tecknets personlighet älskar ting som är långt ifrån det vanliga.

Resedetaljer, udda pynt och en vacker blandning kännetecknar dekorationerna.

Lejonet vill gärna dekorera med ovanliga detaljer.
Foto: Artilleriet

Jungfrun

Julen är visserligen uppskattad hos jungfrun, men att inreda typiskt juligt är inte för det här organiserade och ordningsamma tecknet.

Annons

Rent, avskalat och minimalistiskt är något som jungfrun föredrar, även när det kommer till julgran och julgranspynt.

Minigran eller rumsgran på byrå.
Foto: Homey oh my

Vågen

Vågen uppskattar hantverk och vackra ting, så i det här tecknets gran ser vi ofta allt från kvalitativa klassiker, tidlösa detaljer och välarbetad design, till kulor i svala kulörer och harmoniska former.

Vågen vill gärna dekorera med tidlösa detaljer.
Foto: H&M Home

Skorpionen

En riktigt julig känsla kännetecknar ofta skorpionens julgran. Lyxiga former och material, mycket av allt och en dramatisk touch tar över. Resultatet blir hög mysfaktor och väldigt stämningsfullt.

Annons
Skorpionen vill gärna få till en riktig julkänsla.
Foto: Marks & Spence

Skytten

Äventyrliga skytten gillar en spretig mix av mönster och diskreta toner. Bleka nyanser av färger som smälter in i omgivningen och udda objekt som fångar blicken är därför typiskt för en skytte.

Skytten gillar diskreta toner och en mix av mönster.
Foto: Tine K Home

Stenbocken

Stenbockens stil är enkel och en aning minimalistisk. Glitter, rött och guld lyser med sin frånvaro medan gröna, blå, grå eller silvriga toner är att föredra för det här tecknet.

Annons
Stenbockens stil är enkel och minimalistisk.
Foto: Plantagen

Vattumannen

Julen är ljus och krispig hemma hos vattumannen och julgransdekorationerna får gärna vara i ljusa naturtoner, vitt och guld.

Ha den skandinaviska och avskalade paletten i åtanke och överklä inte kvistarna.

Vattumannen vill dekorera med ljusa toner.
Foto: My scandinavian home

Fiskarna

Det kreativa tecknet fiskarna gillar att blanda stilar, men drar ändå mest åt det avslappnade och bohemiska, så även när det är dags att klä julgranen. Och julgranen behöver nödvändigtvis inte vara ett traditionellt träd på golvet.

Annons

Är granen något utöver det vanliga räcker det att dekorera med detaljer runt omkring och tända ljus är ett givet inslag.

Fiskarna gillar att blanda ihop stilar.
Foto: Plantagen

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons