Så ser hösten 2018 ut hos Ikea

Detta är Ikeas höstnyheter.

Vi har fortfarande mycket kvar av sommaren, men vi smygkikar trots det gärna på höstens kommande trender och inredningsdetaljer. Nu har Ikea släppt sina första bilder – och hösten ser både ljus, hemtrevlig och lovande ut.
30 juni, 2018

Även om vi fortfarande bara firat midsommar och har stora delar av sommaren framför oss kan vi inte motstå att tjuvkika på vad hösten kommer att erbjuda oss i inredningsväg.

Ikeas hösttrender

Ikea bjuder nu på ett smakprov av vad som komma skall – och det är allt från sköna, mjuka soffor och smart förvaring till inredningsdetaljer som sätter pricken över i:et.

Pastellfärger i Ikeas höstkollektion.
Detaljer från Ikeas höstkollektion.
Rosa vägg med mönstrade kuddar.

Vi håller i sommarens ljus och varma känsla så långt in på hösten som vi bara kan, även om vädret utanför fönstret kommer bli kallare. Vårens och sommarens pastelliga toner håller i sig och blandas upp snyggt med naturmaterial i form av bland annat trä och kork för en harmonisk känsla i hemmet.

Pastellfärger blandas med naturmaterial.
Ljusa färger med mässing.

Trendmaterialet mässing kommer, åtminstone om vi ska tro Ikeas höstkollektion, att fortsätta vara en storfavorit – i alla fall i form av mindre, lyxiga detaljer som förgyller hemmet.

Detaljer med trämaterial.
Skrivbord med pastellfärg.

Hösten på Ikea kommer bland annat att bjuda på en helt ny förvaringsserie som innehåller stilrena vägghyllor samt mindre förvaringslådor i glas.

Vägghyllor från Ikea
Mörka toner.
Förvaring från Ikea.
Flera olika stilar i Ikeas höstkollektion.

Ikeas höstnyheter går i flera olika riktningar och ger plats för mycket personlighet och egna tolkningar.

Den röda tråden är helt klart ett hem med genomgående harmoni och balans, som fortfarande bjuder in till kreativitet och lämnar rum för personliga inslag – oavsett om det är i form av glada färger och former eller som en sober och elegant helhet.

Grå soffa från Ikea
Brun fåtölj från Ikea.

Ikeas höstkollektion innehåller inte enbart nyheter heller. Den 60-talsinspirerade soffserien Landskrona kommer att få ny kostym i höst. Den här gången syns den bekanta soffan med mjuka klädslar i tyg och som fåtölj i gyllenbrunt läder som bidrar till en ombonad känsla i hemmet.

Höstens nyheter på Ikea släpps i butik under augusti månad.

Foto: Ikea

Läs mer:

Äntligen! Nu utökar Ikea sitt veganska utbud

Här är inredningsstylisternas bästa Ikeahacks

Här är Ikeas nya designsamarbeten 2018