Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Så reagerade kändisvärlden på Tim "Avicii" Berglings bortgång

23 apr, 2018 
AvMalin Ny
Världsstjärnan Avicii hittades avliden i fredags, och nyheten om hans bortgång chockade en hel värld. Under helgen hyllades stjärnan av en hel värld för sin musik och medmänsklighet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I fredags gick artisten, producenten och DJ:n Tim ”Avicii” Bergling bort i Muskat, Oman – endast 28 år gammal. Hans plötsliga bortgång har berört och chockat miljontals människor världen över, och de senaste dagarna har världsstjärnan hyllats för sin medmänsklighet och musik.

Under helgen strömmade det in hälsningar från artister och musiker på sociala medier, bland annat lade Zara Larsson upp ett inlägg på sitt Instagram-konto där hon hyllade stjärnan.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

”Jag kunde inte riktigt tro det när jag fick höra nyheten… Den här killens musik är ledmotivet till mina tonår. Fick aldrig en chans att träffa honom men jag har antagligen gråtit, hånglat och dansat till varenda en av hans låtar. Galet hur någon jag inte ens känner kan vara en del av mitt liv på det sättet. Du lämnade oss alldeles för tidigt, Tim. Hoppas du gör musik oavsett var din själ är. En sann legend”, skriver Zara Larsson på Instagram.

Annons

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia är bekanta med Avicii efter att världsstjärnan spelade på deras bröllopsfest. I ett gemensamt uttalande lät paret hälsa:

”Det är med stor sorg som vi mottagit beskedet att Tim Bergling har gått bort. Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom och beundrade honom som artist och den fina person som han var. Han gjorde vårt bröllop oförglömligt med sin fantastiska musik. Våra varmaste tankar går till hans familj.”

Annons

Superstjärnan Madonna reagerade också med sorg. På Instagram lade hon upp en bild på sig själv och Avicii när hon står med honom i dj-båset.

”Så ledsamt. Så tragiskt. Hejdå kära söta Tim. Borta för tidigt”, skriver Madonna.

Sebastian Ingrosso från Swedish House Mafia uttryckte sina känslor på Instagram:

”Jag finner inte ord. Det jag kan säga är att vi var ett par unga killar från Sverige med drömmar och Tim inspirerade oss och miljoner andra. Vila i frid min broder, din musik kommer att leva för alltid”.

Annons

https://www.instagram.com/p/BhzUUVlHnIk/?hl=sv&taken-by=ingrosso

Världsartisten och DJ:n Kygo tackade Tim Bergling för alla inspiration i ett inlägg på Instagram:

– Kan inte tro att det är här är sant… min största inspiration och anledningen till att jag började med elektronisk musik. Tack för all glädje du gav till världen genom din musik, skrev han.

Även Icona Pop skrev en hälsning på Twitter.

– R.i.p Avicii.

https://www.instagram.com/p/BhzXNzAgnjU/?hl=sv&taken-by=kygomusic

Annons

Världsartisten Calvin Harris skrev på Twitter:

”Förkrossande nyheter om Avicii, en vacker själ, passionerad och extremt begåvad med så mycket mer att göra. Mitt hjärta går ut till hans familj. Gud välsigne dig Tim. X”.

Även DJ-kollegan David Guetta twittrade om sin sorg:

”Något verkligen hemskt hände. Vi förlorade en vän med ett så vackert hjärta och världen förlorade en otroligt begåvad musiker”.

https://twitter.com/CalvinHarris/status/987385354175959041

Annons

Centerpartiets ledare Annie Lööf reagerade också med bestörtning över Aviciis bortgång. Hon twittrade:

”Så otroligt sorgligt när människor går bort alldeles för tidigt. Avicii var en av de i särklass största svenskarna på världsscenen det senaste decenniet. Många är vi som gymmat, dansat och haft kul till Wake me up, Waiting för love och många fler. Vila i frid, Tim Bergling”.

Statsminister Stefan Löfven skrev på Instagram:

”Jag har nåtts av det sorgliga beskedet att Tim Bergling mer känd som Avicii, har gått bort. Han var ett av Sveriges största musikunder i modern tid. Jag tänker på hans närmaste, familj och vänner”.

Foto IBL

Annons