Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Så packar du smartast inför semesterresan

23 jul, 2016 
AvLisa Segerson
Lär dig packa smart inför resan. Här får du 10 bra tips inför semestern – oavsett om du ska till storstan, landet eller stranden!
Annons

1. Rulla istället för att vika

Rulla kläderna i stället för att vika dem, de skrynklas inte och du sparar massor av plats i väskan!

2. Packa ut och in

Ska du packa ner kavajer i resväskan? Vänd dem ut och in innan du viker dem så blir de mindre skrynkliga.

3. Håll dig till listan!

Gör en packlista och håll fast vid den. Motstå att slänga ner sista minuten-saker.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

4. Planering är A och O

Planera vad du ska ha på dig vid olika tillfällen under resan och packa ner plagg som du kan kombinera på flera olika sätt.

5. Ha det viktigaste i handbagaget

Packa det viktigaste i handbagaget! Badkläderna kan till exempel var bra att ha i handbagaget om du ska på solsemester och det skulle bli så att ditt bagage blir försenat i några dagar.

6. Märk upp väskan

Det är många som har liknande resväskor. Märk din väska med ett färgglatt band eller en rosett så känner du igen den på långt håll på bagagebandet eller när bagaget ska packas ur bussen.

Annons

7. Små förpackningar

Spara prover på schampo och balsam från tidningar och ta med dem på resan. Eller köp små förpackningar av hygienartiklarna som du kan slänga när de tar slut.

8. Satsa på halvfullt

Packa bara din resväska halvfull, du vill ha plats när du åker hem för alla fynd du har gjort!

9. Glöm inte bra skor

Bra skor är det viktigaste när du resor till en storstad då du ofta promenerar väldigt mycket. Komplettera med ett par finskor som du byter om till på kvällen.

10. Ha med kopior på viktiga papper

Ta några kopior på passet och andra viktiga papper och packa ner på olika ställen i dina väskor. Praktiskt att ha om till exempel ditt pass skulle bli stulet.

Artikel av: Allers, Lina Lundström
Bild: Shutterstock

 LÄS OCKSÅ:

Annons