Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Så lyckas du hålla dig vaken under hela Oscarsgalan – 7 smarta tips

23 feb, 2016 
En mer glammig och stjärnspäckad gala än den årliga Oscarsgalan får man leta efter. Men det finns ett problem för oss som bor i Sverige – galan sänds nattetid.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Natten till den 29 februari är det dags för 88:e upplagan av den prestigefulla Oscarsgalan som i år leds av Chris Rock.

Klockan 02.30 svensk tid börjar sändningen och för dig som inte är en härdad nattuggla kan det vara svårt att hålla ögonen öppna under hela prisutdelningen. Men misströsta inte, det finns sätt att mota bort sömnen.

Så ökar du chanserna att hålla dig vaken genom hela galan

1. Vänd på dygnet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Det här kräver lite förberedelser och bör inledas redan på fredagen. Håll dig vaken så länge du kan för att klara av att ta en rejäl sovmorgon på lördagen. På så vis kommer du vara ganska pigg när lördagskvällen övergår till natt, vilket kan bidra till att du lyckas sova ännu lite längre på söndagen.

2. Ta en rask promenad

Februari i Los Angeles, där galan hålls, är en sak, men här i Sverige kommer vädret och temperaturen inte ens i närheten och vinterkylan hänger fortfarande kvar. Säga vad man vill om det, men kallgraderna är åtminstone bra för en sak: Att hålla oss pigga och alerta.

Annons

Ta en rask promenad eller gå ett varv runt kvarteret strax innan galadags. Den kyliga nattluften kommer garanterat väcka dina sinnen och resultatet kommer hålla även efter att du har kommit in. Ett annat tips är fortsätta på kylspåret genom att ha minst ett fönster öppet under sändningen.

3. Ät frukt

Att socker piggar upp tillfälligt vet vi redan, men om du inte känner för att trycka i dig onyttigheter kan du byta ut godiset mot frukt. Även om du får i dig en del fruktsocker får du samtidigt i dig fibrer, vitaminer och antioxidanter.

Att äta en tung måltid sent på natten kan däremot få motsatt effekt och du blir extra sömnig.

01. fruit2
Via: We Heart It

4. Fräscha upp ansiktet

När du känner sömnen komma krypandes – spring till badrummet och skölj ansiktet med kallt vatten. Precis som utomhuspromenaden och det öppna fönstret kommer kylan att väcka dig och göra dig mer alert. Upprepa vid behov.

Annons

5. Planera kaffeintaget

Att man inte ska dricka kaffe sent på kvällen är en vanlig tumregel, men det finns självklart undantag och Oscarsgalan är ett av dem. För att inte riskera att bli alltför koffeinskakig bör du vänta med första koppen så länge som möjligt och nära sändningstid. På så vis hinner du inte balja i dig för många påfyllningar.

6. Gör tio jumping jacks

Känner du hur du börjar nicka till i tv-soffan? Ställ dig upp och gör tio jumping jacks, burpees eller någon annan explosiv övning som sätter igång flåset och får blodet att pumpa runt i kroppen.

7. Bjud in en kompis på Oscarsmys

Har du någon vän som älskar galor och glamour lika mycket som du? Bjud in till Oscarsmys. Förutom att ni kan hålla varandra vakna är det alltid trevligt att kunna småprata och diskutera kläderna, vinnarna och allt annat som händer på årets filmfest.

Läs också: 10 bäst klädda på Oscars nomineringslunch

Foto: IPL/AOP

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons