Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Så kändes fotbollsmatchen mellan Sverige och Schweiz – gif för gif

04 jul, 2018 
AvSofia Börjesson
Sverige är i kvartsfinal i VM – men det var inte helt enkelt.
Har du också gått runt som i en dimma så här dagen efter åttondelsfinalen i fotbolls-VM? Inte så konstigt, anspänningen har minst sagt varit horribel. Så här tyckte vi att det kändes att uthärda matchen mellan Sverige och Schweiz i går.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Åttondelsfinal i fotbolls-VM. Sverige möter Schweiz, som är topp 6 i världen, efter ett gruppspel som ingen hade kunnat förutse. Världsmästarnationen Tyskland är utslaget och vi vinner gruppen över kontringsstarka Mexiko.

Vi är slut. Helt färdiga. Så trötta att vi inte riktigt orkar hantera det faktum att vi är i åttondelsfinal. Men vi måste ändå bita ihop och ta oss igenom dagen. Vi måste se matchen. Så vi gör det.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Du gamla du fria börjar spelas och svetten börjar rinna. Snart är vi igång.

Matchen mellan Sverige och Schweiz – gif för gif:

Första målchansen. Ekdal skjuter över på volley. Högt över.

Andra målchansen. Marcus Berg kliver fram. Han som har haft flest skott på mål under hela VM, 13 stycken, men utan att göra mål. Toivonen bröstar ner en pass till Berg. Berg skjuter…

Målis räddar. Förbannelsen som vilar över Berg är ännu inte bruten.

Ny chans. Vågar man hoppas? Ekdal kommer fri och får en nickpass. Vi ser vad som är på väg att hända, han laddar för volley…

Annons

… Men så skjuter han över igen. Högt över.

Minuterna går och det känns plötsligt som att man har tidsinställd bomb fastspänd runt bröstet.

Så plötsligt händer det. I minut 66. Emil Forsberg skjuter och bollen träffar den schweiziske försvararen Manuel Akanji som styr in den i mål. 1-0 TILL SVERIGE!

Och sedan börjar hörnorna hagla över Schweiz. En liggande Forsberg stirrar på bollen framför det egna målet som om tiden stod stilla. Schweizarna springer mot den oskyddade bollen för att få in den i mål…

Men så kommer Granen till undsättning och rensar.

Full tid. 90 långa minuter är till ända. Hur lång blir tilläggstiden? 5 minuter? 4? Snälla, bara blås av matchen nu.

TRE MINUTER! Det blir bara TRE minuters tilläggstid!

Och med bara sekunder kvar av matchen fixar Olsson en frispark bara någon meter från straffpunkten.

Granskottet räddas dock och innan det ens har blivit aktuellt med en retur blåser domaren av. Matchen är slut. Sverige har gått till kvartfinal i VM för första gången på 24 år.

Annons

Du vill beställa in järn till alla på hela sportbaren, men du är apatisk. Du vill fira och festa hela natten – men du är så dränerad på energi att du inte ens orkar blinka.

Du gör ändå ett försök och stannar kvar en stund efter matchen. Ditt sällskap börjar prata om bragden, om VM 94, om magiska Olsen och den grannaste granen i stan. Men du hör inte. Du har fullt upp med att hålla ögonen öppna.

Dagen därpå är det jobbdag igen. Du kliver upp och förväntar dig att hela dagen ska ackompanjeras av Walking on Sunshine, men i själva verket är energin fortfarande slut. Du kommer till jobbet och inser att alla andra är lika trötta som du. Hur klarar tyskarna av att hantera detta vart fjärde år? Kommer vi att vara trötta för alltid nu?

Men så surfar du lite förstrött in på en matchsammanfattning och inser att det inte spelar någon roll hur hårt du nyper dig själv i armen – vi är i kvartsfinal.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons