Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Så kan du bidra till en bättre jul för alla i Stockholm

13 dec, 2016 
Det finns många som har det svårt i juletider, men här är några initiativ som gör julen lite varmare för alla.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

December är här och julen kryper allt närmare. För alla innebär julen tyvärr inte en tid av glädje, gemenskap, god mat och presenter. Den kan även innebära avsaknaden av just dessa faktorer. ELLE har samlat ihop sex olika initiativ i Stockholm som du kan delta i för att skapa en bättre jul för alla.

Julklappsinsamling

När: Från och med den 27 november
Om: Nordic Choice Hotels arrangerar kampanjen ”Ensam julgran söker klappar” och tar emot julklappar på sina hotell. För varje julklapp som skänks, skänker hotellkedjan 10 kronor till UNICEF-projektet ”Sweet Dreams”, som arbetar mot människohandel. Julklapparna ska slås in och märkas med text för vem den passar, exempelvis ålder eller intresse, och lämnas in i hotellets lobby.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Läs mer insamlingen här.

LÄS OCKSÅ: 5 DOFTLJUS ATT INHANDLA INFÖR JUL

Stöd barnfamiljer med mat

När: 21 december
Om: Basket Brigade delar ut matkassar till barnfamiljer som har det tufft. Du kan hjälpa till på tre olika sätt, genom att köpa en (eller flera) färdiga matkassar för 300 kr/st, genom att hjälpa till att packa kassarna på eftermiddagen den 21 december och genom att hjälpa till att köra ut matkassarna till familjerna under kvällen. Utdelningen sker i Stockholmsområdet.

Annons

Läs mer stödet här.

Jul i gemenskap

När: 24-26 december
Om: ”Jul i gemenskap” anordnas av ett antal hjälporganisationer och församlingar i Stockholm. Julfirandet äger rum i Immanuelskyrkan och personer som är hemlösa, lever i ensamhet, fattigdom eller annan utsatthet erbjuds att fira jul tillsammans. Förra året hade julfirandet 300 volontärer under de tre dagarna. Vill du bidra kan du göra det genom en donation eller genom att delta som volontär vid julfirandet som äger rum i dagarna tre.

Läs mer om eventet här.

julvarme
Alla förtjänar ett värdigt julfirande och i år finns det flera sätt att bidra på. Foto: Shutterstock

Gemensam jul i Rågsved

När: 23 och 24 december
Om: Nya Rågsveds Folkets hus anordnar ett gemensamt julfirande med julbord och underhållning som är gratis och öppet för alla. Som volontär pyntar och dukar man inför firandet, värmer och ställer fram mat samt hjälper till med servering, dukar av, diskar och städar. Volontärer får även underhålla och umgås med gästerna.

Annons

Läs mer om eventet här.

LÄS OCKSÅ: 11 JULKLAPPAR TILL HENNE

Julluncha för hemlösa

När: 20 december
Om: Smaka på Stockholm anordnar en jullunch där Sveriges kockelit tillagar maten. För 100 kronor kan du köpa en lunch samtidigt som alla pengar går till Stockholms stadsmissions arbete för hemlösa. På plats i Kungsträdgården samlas även julklappar in och i år finns det ett stort behov av värmande kläder som mössor, strumpor, vantar samt kalsonger och hygienartiklar i form av shampoo, balsam och rakhyvlar.

Läs mer om luncherna här.

Nackas julklappsinsamling

När: 1-15 december
Om: Ett intiativ skapat av Volontär i Nacka som samlar in klappar till barn och ungdomar i kommunen som inte brukar få julklappar. Julklapparna lämnas in i Dieselverkstaden i Sickla och önskelistorna från barnen finns både på nätet och i Dieselverkstaden på Marcusplatsen 17 i Sickla.

Läs mer om insamlingen här. 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons