Så höstfixar du balkongen trendigt

Balkongen används sällan så flitigt som under sommarmånaderna – men det finns ingen anledning till att det måste ta slut bara för att det är höst.
10 september, 2016

Höstens intågande innebär att kvällarna blir mörkare och luften kyligare, dock behöver du inte flytta in från balkongen riktigt än.

Med några enkla medel kan du förlänga utomhussäsongen och få ut ännu fler härliga dagar och kvällar på balkongen. Vi vet hur.

LÄS OCKSÅ: 5 inspirerande inredningskonton att följa på Snapchat

1. Mys till med plädar

Ladda upp med ett gäng snygga och värmande filtar som får ligga på balkongen. Inte bara skapar det ett mysigt och ombonat intryck, filtarna är perfekta att svepa runt sig när kvällarna blir allt kyligare.

Täck även sittmöblerna med dynor eller plädar – både bekvämt och tjusigt.

02. balkong-autumn

Foto: Shepherd

2. Dekorera med ljusslingor och ljuslyktor

De nätta rispapperslamporna och knalliga ljusbollarna från i somras får nu ge plats åt mer gedigna ljuskällor. Murrigt färgat glas ger den rätta höstkänslan, likaså ljuslyktor i metall och enfärgade ljusslingor i någon gulvarm ton.

05. balkong

Via: Archzine

LÄS OCKSÅ: 5 största inredningstrenderna i Sverige

3. Variera textilerna

Textiler är ett enkelt sätt att sätta ton på årstiden och förändra utan att det behöver gå hål i plånboken. Byt ut det ljusa och skira mot höstiga kulörer.

Har du en balkong med väggar? Varför inte sätta upp en gardinstång och rama in uterummet med gardinlängder? En grov bordsduk eller sittkuddar är ett annat tips.

4. Välj rätt växter

Sommarens ätbara örter och blomster byts med fördel ut mot tåliga växter som klarar kyla bra. Det finns många fina varianter som sätter guldkant på balkongen – både med och utan blommor.

LÄS OCKSÅ: 7 fantastiska balkonger att inspireras av

5. Glöm inte golvet

Oavsett om du har ett fint trägolv, trall eller betong så är det riktigt snyggt att ha en tålig matta under fötterna. Dessutom ger det lite extra värme.