Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Så hittar du en partner som är bra på att texta

21 aug, 2020 
AvLovisa Svedlund
Parnter som kan texta
Är det viktigt för dig att personen du dejtar eller är tillsammans med är rolig och bekräftande i Tinder- eller smskonversationer? Då vet vi vad du ska leta efter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 tecken på att du har en högkänslig vänBrand logo
7 tecken på att du har en högkänslig vän

För vissa är det helt avgörande att ha ett bra flow eller rolig jargong i chatt eller sms-konversationen med den man dejtar eller är ihop med. Speciellt viktigt kan det vara att hitta någon som är riktigt bra på att konversera digitalt i den Tinder-era vi trots allt lever i.

Hör du till dem som vill känna dig bekräftad genom en riktigt bra eller rolig konversation med personen du är attraherad av? Enligt personlighetsindelningen Myers-Briggs finns vissa typer av personer som har en tendens att vara lite extra bra på att texta.

3 personlighetstyper som är bra på att texta

Systemet för hur man delar in personlighetstyper enligt Myers-Briggs bygger bland annat på om personer är introverta eller extroverta. Och kanske kan man tro att det är extroverta personer som är bäst på att hålla upp en konversation i mobilen. Men förvånande nog finns faktiskt också en personlighetstyp med introverta drag med på listan.

Annons

Detta är vad du som älskar att chatta ska hålla utkik efter i dejtingvärlden!

1. Protagonisten, ENFJ

Något som kännetecknar personligheten ENFJ i Meyer-Briggs-systemet är de här personernas förmåga att aldrig få slut på samtalsämnen. Inte bara är protagoinisten, som de här personerna kallas, karismatiska och charmiga på sms och chatt, de har också en bra känsla för att känna in ditt humör. Det här gör att protagonisterna enkelt kan styra konversationen och tonen i den till det som passar just din situation och ditt humör idag. ENFJ-arna känner också in vad som ligger i det du inte väljer att skriva, även det som utesluts kan berätta något för de här personerna som har stark intuition och känsla för sin omvärld.

Du känner igen en protagonist-personlighet på att den här personen (om hen är intresserad av dig) vill veta precis allt om dig. Bli inte förvånad om ni börjar chatta till sent inpå natten, där ni i meddelande efter meddelande vill dela de mest personliga historierna och tankarna.

Annons

2. Konsuln, ESFJ

Om du vill hitta någon att dejta eller bli tillsammans med som är riktigt uppmärksam på era mobilkonversationer ska du leta efter konsuln, ESFJ. Här har vi nämligen ett gäng tvättäkta people pleasers!

Du känner igen konsuln på att det är en populär och social person som har många kompisar. Deras egenskaper gör att de kommer prioritera dig och svara dig snabbt på meddelanden om det verkar viktigt för dig. Med stor sannolikhet snappar de fort upp vad som är just din passion – och ställer många frågor till dig om det.

De extroverta men ändå inkännande sidorna hos EDFJ-personer gör att de kan anpassa sig till alla sociala situationer och vet precis vilka frågor som är rätt och ställa till precis alla personer. Och det är inte bara ett spel för galleriet – personer med de här dragen är också genuint intresserade av att lyssna på ditt svar. De här personerna trivs som bäst i trygga och stabila relationer där kommunikationen ligger på en jämn och transparent nivå. Att chatta eller sms:a ganska frekvent med personen de är intresserade av, eller tillsammans med, är helt enkelt därför ett sätt för dem att vara ärliga mot sig själva.

Annons

3. Advokaten, INFJ

Man skulle kunna tro att den introverta och kreativa INFJ – advokaten – är alldeles för blyg för att vara en rolig chattpartner tidigt i ett dejtingstadie. Men där kan man faktiskt ha fel. I själva verket kommer det väldigt naturligt för de här personerna att bygga kontakter med andra människor. De har en förmåga att konversera med värme och entusiasm samtidigt som de är inkännande för dig som sms- eller chattpartner. Dessutom gör de här personernas kreativitet att de aldrig kommer hålla på med tradiga standardfrågor i en konversation – istället kommer de antagligen ställa några av de mest kreativa och spännande frågorna du fått.

Advokaten är inte intresserad av ytliga relationer och kommer mest troligt att hoppa över kallpratet. Gillar du att prata om djupa frågor eller ha passionerade konversationer som stärker ert band, är det här en person att satsa på.

Advokaten går ibland också under namnet som ”rådgivaren”. Bra för dig att veta kan därför också vara att – om du någonsin behöver snabb tröst eller emotionellt stöd är det här den du ska sms:a först av alla!

Källa: Elite daily

Foto: Imaxtree

LÄS MER:

16 olika personlighetstyper enligt psykologin

11 tydliga på att du har personlighetstypen INFJ – testa dig själv

Här är personlighetsdraget som gör att du lever längre

 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons