Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Så gamla är Euphoria-stjärnorna – jämfört med karaktärerna de spelar

08 feb, 2022 
AvMalin Ny
skådespelarna i euphoria, riktig ålder
Euphoria har tagit världen med storm och handlar om ett gäng high school-elever. Men hur gamla är egentligen skådisarna i serien – på riktigt? Vi listar skådespelarnas verkliga ålder jämfört med karaktärerna de spelar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Så gamla är Euphoria-stjärnorna – Jämfört med karaktärerna de spelarBrand logo
TV: Så gamla är Euphoria-stjärnorna – Jämfört med karaktärerna de spelar

Efter två års väntan och två extrainsatta specialavsnitt hade Euphorias andra säsong äntligen premiär tidigare i år. Serien från HBO, som handlar om allt från tonårsångest och missbruk till misshandel och sexualitet, har minst sagt gjort succé sedan den kom.

Nu när den andra säsongen är igång ordentligt är det många som undrar hur det egentligen kommer att gå med Rue och hennes missbruk, om det kommer att fungera mellan henne och Jules, och hur långt Nate egentligen är villig att gå i sin ondska.

Annons

Så gamla är skådespelarna i Euphoria

Euphoria kretsar kring tonåringen Rue och ett gäng high school-elever i en liten, amerikansk stad. Trots att de ska vara så pass unga i serien är det ett oändligt antal drog- och sexscener i den vilket tyder på att skådespelarna i serien är betydligt äldre än vad deras karaktärer ska vara i verkliga livet. Såhär gamla är skådespelarna i serien på riktigt jämfört med karaktärerna de spelar!

Zendaya (Rue Bennett)

zendaya

Riktig ålder: 25

Annons

Ålder i serien: 17

När vi först träffar Rue i den första säsongen är hon 17 år gammal. Tittarna får först se henne sommaren innan hon börjar high school, då hon åker på rehab för drogmissbruk. 25-åriga Zendaya har vunnit en Emmy för rollen vilket är mycket förståeligt om man har sett serien.

Hunter Schafer (Jules Vaughn)

hunter schaefer

Riktig ålder: 23

Ålder i serien: 17

Jules går sitt första år på high school, precis som Rue och majoriteten av deras vänner. Det är aktivisten och modellen Hunter Schaefer som spelar Jules, som kämpar med att hitta sig själv och som blir tillsammans med Rue då och då. I verkliga livet är hon 23 år gamma och fyller år på nyårsafton.

Annons

Jacob Elordi (Nate Jacobs)

jacob elordi

Riktig ålder: 26

Ålder i serien: 18

Seriens riktiga bad guy är Nate, som konstant tar ut sina egna problem på andra runt omkring honom. Han är en så kallad "senior", vilket gör att han borde vara runt 18 år gammal. Han spelas av 26-åriga skådisen Jacob Elordi.

Alexa Demie (Maddy Perez)

alexa demie

Riktig ålder: 32

Annons

Ålder i serien: 17

Det är egentligen oklart hur gammal Maddy är, det framkommer inte riktigt i serien. Vissa sajter säger dock att hon är 17 år, det vill säga lika gammal som Rue. Hon spelas av Alexia Demie som är äldst av skådisarna i serien då hon precis har fyllt 32 år. Demie spelar väldigt trovärdigt komplicerade Maddy som är i en relation med Nate trots att de konstant försöker göra den andra svartsjuk.

Sydney Sweeney (Cassie Howard)

sydney sweeney

Riktig ålder: 23

Annons

Ålder i serien: 18

Cassie är också en "senior" som är 18 år gammal och Lexis äldre syster. Hon spelas av Sydney Sweeney, som precis har fyllt 24 år. Hon är en i övrigt rätt fascinerande karaktär eftersom hon är stark i många avseenden men också konstant kämpar med sin egen identitet på grund av sin skeva relation med sin mamma.

Barbie Ferreira (Kat Hernandez)

barbie ferreira

Riktig ålder: 25

Ålder i serien: 18

Kat är, precis som Jules, en "junior", även om det inte stoppade henne från att försöka göra sig ett namn på diverse sexsajter. Kat spelas av 25-åriga Barbie Ferreira som är en amerikansk modell och skådespelerska.

Annons

Elliot (Dominic Fike)

dominic fike

Riktig ålder: 26

Ålder i serien: Ca 18

Elliot äntrar scenen i den andra säsongen, där han snabbt blir vän med både Rue och Jules. Här är det också oklart hur gammal karaktären är, men han bör vara i ungefär samma ålder som dem. Elliot spelas av Dominic Fike, en 26-årig musiker. I och med Elliots entré i serien sätts relationen mellan Rue och Jules ordentligt på prov.

Maude Apatow (Lexi Howard)

maude apatow

Riktig ålder: 24

Annons

Ålder i serien: 17

Rues bästa vän, oftast i alla fall, är Lexi. Hon är också en "junior" och spelas av Maude Apatow (för övrigt dotter till komikern och manusförfattaren Judd Apatown och skådisen Leslie Mann). Hon fyllde precis 24 år, och har tidigare synts i hennes pappas filmer - bland annat Knocked Up och This is 40.

Algee Smith (Chris McKay)

algee smith

Riktig ålder: 27

Ålder i serien: 19

När vi fick träffa Chris för första gången hade han precis blivit ihop med Cassie och var på väg att ta klivet att börja på universitet. Det gör att han är ungefär 19 år gammal. Han spelas av 27-åriga Algee Smith.

Annons

Angus Cloud (Fezco)

angus cloud

Riktig ålder: 23

Ålder i serien: Rue har avslöjat att han hoppade av high school, men hans riktiga ålder är okänd.

Skådespelaren bakom droglangaren Fezco, Angus Cloud, är 27 år gammal vilket gör honom till en av de äldsta skådisarna i teamet. Vi vet inte exakt hur gammal han ska vara i serien, men han är nog minst 19, om inte i tidiga 20-årsåldern.

Storm Reid (Gia Bennett)

storm reid

Riktig ålder: 18

Annons

Ålder i serien: 13

Rues yngre syster, Gia, är 13 år i serien och spelas av Storm Reid. Det var Gia som hittade Rue när hon hade tagit en överdos i hennes rum i den första säsongen och i serien får man se henne kämpa konstant med sina känslor kring systerns missbruk.

Austin Abrams (Ethan)

austin abrams

Riktig ålder: 25

Ålder i serien: 17

Något stela Ethan, som är tillsammans med Kat i serien som i princip är hans motsats, spelas av Austin Abrams. I serien ska de vara lika gamla, det vill säga 17 år. Abrams har fyllt 26 år i verkliga livet.

Foto: TT

Källa: Vulture

Se också: Bästa looksen hittills i Euphoria säsong 2Brand logo
Se också: Bästa looksen hittills i Euphoria säsong 2
Annons