Så bra passar kungligheterna ihop – enligt astrologin

Prins Harry, Meghan, prinsessan Madeleine och herr Christopher O´Neill.

För den som söker svaret i stjärnorna kan astrologin även säga ett och annat om en relation. Nedan har vi låtit stjärnhimlen svara på hur bra – eller dåligt kungligheterna passar ihop enligt astrologin.
15 mars, 2022
Astrorummet: Trailer
2:04

Efter reklamen: Astrorummet: Trailer

(2:04)

Slå på ljud

Himlavalvet och stjärnbilden sägs kunna säga en hel del om så väl våra personligheter, relationer och livsval som vår framtid. Och visst är vi många som söker svar på frågor och funderingar med stöd av astrologin. Våra stjärntecken kan avslöja om personen vi dejtar eller lever ihop med är en perfekt match eller inte. Eller vilka sidor och personlighetsdrag som vi drar jämt med eller kanske får twista lite på för att få relationen att fungera.

Även fast det såklart är fler aspekter som väger in i en relation än stjärnornas svar så kan det vara intressant att se hur astrologin ser på olika stjärntecken i relationer.

Så passar stjärntecknen ihop

Att vi vänder oss till universum för att söka svar på om en relation har goda odds att hålla är inget nytt. Människan har lutat sig mot stjärnhimlens svar i urminnes tider. Nedan har vi kikat närmre på hur bra kungligheterna passar ihop – enligt astrologin.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels kärlekshistoria startade på gymmet. Prinsen som då hette Daniel Westling var personlig tränare till kronprinsessan av Sverige och resten är historia. Den 19 juni 2010 sade de ja till varandra i Storkyrkan i Stockholm.

Kronprinsessan Victoria är född i kräftans tecken. Ett vattentecken som styrs av sina känslor och besitter en stark lojalitet. Kräftan är omtänksam och värdesätter sin familj högt. De är fulla av humor och har alltid nära till skrattet. Ett plikttroget tecken som alltid bär mycket ansvar på sina axlar.

Prins Daniel är född i Jungfruns tecken. Ett jordtecken som alltid strävar efter det fulländade. Personer födda i jungfrun är arbetsamma och sträcker gärna ut en hjälpande hand. Jungfrun analyserar mycket med eftertanke och bakom den något reserverade ytan finns oftast ett varmt hjärta.

Så passar Kräftan och Jungfrun ihop

Tecknen skapar djupa och starka band till varandra. Den emotionella Kräftan är ett fint komplement till Jungfruns mer svala och praktiska sida. Kräftan och Jungfrun tar fram varandras fina sidor där Jungfrun får drömma och bli en mer nyfiken person tillsammans med Kräftan. Tillsammans utbyter de tankar och idéer med varandra och tecknens omtänksamma sidor gör att de tar hand om varandra och alltid vill partnerns allra bästa. Jungfrun hjälper gärna sin kräfta att organisera och styra upp. Samtidigt som Kräftan och Jungfrun båda har två starka kommunikativa sidor som skapar en kvalitativ, hållbar och långvarig relation.

Meghan och Harry

Hertiginnan Meghan och prins Harry träffades via en blind date som en god vän till de båda styrde upp. Paret har berättat att de fattade tycke för varandra direkt. Ett år senare förlovade de sig och 2018 bjöd de på ett sagolikt prinsbröllop i Windsor Castle. Sedan dess har familjen fått tillökning med sonen Archie och dottern Lilibet. I januari 2020 meddelade paret att de valt att ta ett kliv tillbaka från det kungliga livet och idag bor de i Los Angeles och är inte längre arbetande kungligheter.

Prins Harry är likt prins Daniel född i Jungfrun. Jordtecknet som är snabbtänkt och aldrig missar detaljer med en ständig strävan efter perfektion. En Jungfru gör inget förhastat utan tänker igenom beslut både en och två gånger. Snabba förändringar kan därför stressa Jungfrun, trots det anpassar tecknet sig snabbt till nya omständigheter.

Meghan är född i Lejonet. Ett storslaget och passionerat tecken som älskar att stå i centrum. Lejonet är ett eldtecken och uppfattas som en varm person som är mycket omtyckt av sin omgivning. Om Lejonet själv får välja har denne inga problem med att stå mitt i händelsernas centrum, men det ska som sagt ske på Lejonets egna premisser. Ett pålitligt och ärligt tecken som har nära till känslor och uttryck.

Så passar Lejon och Jungfru ihop

Tecknen delar många egenskaper så som omtanke, pliktkänsla och att göra nytta. Dess olikheter är tydliga när det kommer till fokuset. Lejonet ser det stora och Jungfrun studerar detaljer. Lejonet vill gärna slå på stora trumman så fort tillfälle ges, medans Jungfrun gärna ligger lite lågt och firar i det tysta. Den perfektionistiska Jungfrun kan uppleva sitt Lejon som slarvig emellanåt. Men relationen bärs hela tiden upp av deras omtänksamma sidor vilket skapar stark romantik så länge tålamodet finns där för de sidor och egenskaper som tecknen inte delar.

Kungen och Silvia

Kungen var kronprins när han närvarade vid OS i München 1972. På plats träffade han Silvia Sommerlath som arbetade som utbildningsansvarig för OS-värdinnorna. Kungen har själv berättat att det sade ”klick” mellan dem som till en början fick smyga med sin kärlek. Fyra år senare förlovade de sig och vigdes samma år i Storkyrkan.

Kung Carl Gustaf är född i Oxen, ett tillgivet stjärntecken som älskar det njutningsfulla och vackra i olika former. Jordtecknet är starkt förknippat med Oxens intresse och kärlek för naturen. Tecknet är en riktig arbetsmyra med stark uthållighet och envishet. Oxen är pålitlig, lugn och godhjärtad som helst inte ruckar på traditioner och rutiner.

Drottning Silvia är född i Stenbocken. Som likt Oxen har jord som sitt element och är ambitiös och målmedveten. Stenbocken kämpar hårt för att nå sina mål och står för självständighet. Tecknet bär på klokhet och tålamod vilket gör Stenbocken till ett tryggt tecken som alltid värdesätter lojalitet.

Så passar Oxen och Stenbocken ihop

Tillsammans skapar de båda jordtecknen en stabil grund full av trygghet. När väl Oxen och Stenbocken har fattat tycke för varandra finns det inget som kan skilja dem åt. Lugnet och de bådas pålitliga sidor gör banden starka. Även om det tog sin tid att landa i tryggheten. Båda två har höga ambitioner och de stöttar varandra och pushar framåt. Både Oxen och Stenbocken värdesätter sin egna borg, sin trygga plats som de tillsammans bygger och skapar. Bakom den finner tecknen harmoni, humor och lugn.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia

Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist träffades i Båstad 2009. Sex år senare gifte de sig i Slottskyrkan och idag har de tre söner, prinsarna Alexander, Gabriel och Julian.

Prinsessan berättade i en intervju med TV4 inför bröllopet att det första hon fastnade för hos prinsen var hans ödmjuka blick. Prinsen berättade i samma intervju att han föll för Sofias klokhet och jordnära sida.

Prins Carl Philip är likt sin pappa kungen född i Oxen. Ett lugnt jordtecken som prioriterar rutiner och traditioner. Där ingen dröm är för liten för att uppnå och det vackra och njutningsfulla lockar. Med en kärlek till naturen och det estetiska med en stark kreativ ådra.

Prinsessan Sofia är född i Skytten, ett eldtecken som gärna tar sig ut på äventyr och besitter en stark frihetskänsla. Skytten är generös, har nära till skrattet och mår som allra bäst i det lekfulla där de får söka meningen med livet på olika sätt. Skytten besitter en naturlig optimism och bidrar med entusiasm i alla lägen.

Så passar Oxen och Skytten ihop

Dessa tecknen tillsammans stavas teamwork! De får saker att hända även om Skytten lätt kan bli frustrerad på den envisa Oxen. Skytten vill ut och se världen, uppleva saker och träffa nya människor, medans Oxen ser det bekväma och njutningsbara i att spendera sin tid på en trygg plats hemma. Men Oxens stabila och pålitliga sida väger upp för Skytten som i Oxens närvaro kan tänka sig att kompromissa och mötas i trygghet och kommunikation.

Hertigparet av Cambridge – William och Kate

Prins William träffade sin kärlek i unga år när de båda studerade vid Saint Andrews University. 2010 meddelade det brittiska hovet att paret förlovat sig och året därpå bjöd de på århundradets bröllop i Westmister Abbey. Kate Middleton tog den kungliga världen med storm och idag har de tre barn tillsammans, prinsessan Charlotte och prinsarna George och Louis.

Prins William är född i Tvillingarna, ett lufttecken som gillar att gå sin egen väg utan att bli styrd av andra. Tvillingen är älskvärd av sin omgivning och många trivs i dennes sällskap. Kanske beror det på att tecknet har nära till att uttrycka känslor, är fördomsfri och alltid beredd på att ge alla människor en chans.

Hertiginnan Kate är Stenbock, ett tecken med jord som sitt element. Ett familjekärt och omtänksamt tecken som gillar ordning och reda. Vid ett första möte kan Stenbocken uppfattas som fyrkantig, men där innanför gömmer sig ett hjärta av guld. Tecknet har alltid en strävan framåt med tydliga mål och ambitioner.

Så passar Stenbocken och Tvillingen ihop

Enligt astrologin är de inte ett ”klassiskt par”. Tvillingen är spontan och blir lätt rastlös vilket kan reta Stenbocken som mer ser det stabila lugnet som en trygghet. Men när tecknen lär känna varandra vågar även den annars fyrkantiga Stenbocken plocka fram sin lite mer galna sida. Tvillingen kan irriteras över sin Stenbocks realistiska tänkande. Men de finner varandra i respekt och attraktion. De är lojala mot varandra och Stenbockens trygga famn kan emellanåt bli Tvillingens räddning, likväl som Tvillingens spontana och sociala sida kan skaka liv i Stenbockens lugn och tillbakadragande.

Prinsessan Madeleine och Christopher O´Neill

Prinsessan Madeleine och Christopher O´Neill träffades i New York 2010. Två år senare offentliggjorde de sin förlovning och året därpå vigdes paret i Slottskyrkan. Idag bor familjen som även består av prinsessorna Leonore och Adrienne samt prins Nicolas i Florida.

Prinsessan Madeleine är likt prins William född i lufttecknet Tvillingarna. Ett kommunikativt och äventyrslystet tecken som gärna diskuterar saker och ting med andra. En Tvilling vill sällan bli styrd utav något utan prioriterar alltid sig själv och går sin väg. Med en nyfikenhet på att testa nya grejer och gärna befinna sig på resande fot.

Christopher O´Neill är född i vattentecknet Kräftan. Ett känslosamt tecken som besitter beskyddande egenskaper och lojalitet. Ett ansvarsfullt tecken som ofta får gehör för sina åsikter. Kräftan beskrivs ofta som ett mystiskt tecken som är mycket viljestark där inget kan stoppa denne från att nå sina mål.

Så passar Tvillingarna och Kräftan ihop

Den känsliga Kräftan kan lätt bli sårad av sin rastlösa Tvilling. Men den trygga Kräftan kan få Tvillingen att känna sig säker, utan att känna sig begränsad i livet och istället lära av Kräftans djup. Samtidigt som Kräftan kan utvecklas, bli mer törstig på livet och skapa nya sociala kontakter med hjälp av sin Tvilling. Tillsammans kan tecknen mjuka upp varandra, skapa ett djup och landa i en relation överöst av kärlek.

Intresserad av mer astrologi? Lyssna på Aller medias podcast Astrorummet här!

Astroinspiration: Scorpiorising

Foto: TT