Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Så blir du bättre på att dejta – 6 konkreta tips

14 maj, 2020 
AvELLE -redaktionen
Så blir du bättre på att dejta
För att hitta kärleken i en relation måste du först hitta kärleken till dig själv – och kartlägga vad du vill ha i ett förhållande. ELLE listar de bästa sätten att boosta ditt dejtande!
Annons

1. Stärk relationen – till dig själv

Relationen till dig själv sätter ribban för alla andra relationer så stärk den genom att varje dag fråga dig själv hur du mår och vad du behöver för att må bra. Ta svaret på allvar och prioritera att göra saker som känns bra för dig. Ju mer värme du kan ge dig själv desto mer kommer du kunna ta emot från andra.

2. Vad är härligast med att dejta dig?

Många ställer frågan ”varför skulle någon vilja vara med mig?” på ett uppgivet vis, men frågan är briljant och du behöver kunna svara på den. Djupdyk i dig själv och bli fullständigt klar över vad som är det allra härligaste med att få dejta och vara tillsammans med dig.

3. Fundera på varför du vill ha en relation

Reflektera över vad du söker hos en partner och varför du vill ha en relation. (Att dina kompisar har förhållanden är en dålig anledning – då har du förmodligen större glädje av fler singelkompisar.) Vad är viktigt för dig hos en partner, vad passar du ihop med och vad tänder du på? När känner du dig älskad, hur vill du att ni beter er mot varandra och vad vill du att ni ska göra tillsammans?

Annons

4. Kartlägg vad du vill ha

En period av social distansering ger dig möjligheten att helt ostört reflektera över hur du vill leva och vad som är viktigt för dig. Kartlägg vad du vill ha mer och mindre av i ditt liv. Lägg från och med nu den tid du annars hade lagt på en relation på att skapa det liv du vill dela med en partner samt på att bryta dysfunktionella mönster som står i vägen.

5. Lär dig mer om sunda relationer

De flesta dejtingproblem beror på att vi saknar kunskap om vad som skapar sunda relationer. Använd tiden i karantän till att lära dig mer om dejtingpsykologi och anknytning från experter, forskare och coacher (inte från kompisar!).

6. Podd- och boktips för att hitta kärleken

En relationspodd: Så kan det gå. En bok om dejtingpsykologi: ”Dejting börjar med dig!” av Linnea Molander. En bok om anknytning: ”Hemligheten” av Egil Linge.

Källa: Linnea Molander Foto: Imaxtree

LÄS MER

Annons
Annons