Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Så blir Bill Clintons liv som First Dude av förenta staterna (om Hillary vinner valet)

08 nov, 2016 
AvSofia Börjesson
Nog för att Bill skulle befrias från sina nuvarande uppdrag om han blev first dude i Vita huset, men han kommer knappast att bli sysslolös. Det är ju mängder av blommor och tårtor som ska fixas – och så ska han ju axla rollen som landets stilikon!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

När vi går in i den absoluta slutruschen inför presidentvalet i USA har demokraternas Hillary Clinton ett visst övertag gentemot republikanernas Donald Trump. Mycket kan dock fortfarande hända, särskilt med tanke på att det verkar blir en dragkamp in i det sista i några av vågmästarstaterna.

Men. Ponera att Hillary Clinton vinner valet och blir USA:s första kvinnliga president någonsin. Bara ponera att det blir så. Då ställs hela Vita husets traditioner på ända när first ladyn helt plötsligt blir en first dude i form av den tidigare presidenten Bill Clinton.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Så vilka uppgifter skulle Bill få i Vita huset? Ja, först och främst måste ju Hillary bli president för att de båda ska få flytta in, så det är inte helt klart – men historien kan ge oss en hint.

Det har Bill Clinton att stå i som First Dude

Historiskt sett har USA:s first lady släppt sina tidigare åtaganden när maken har tillträtt som president. Bill blir alltså arbetslös, men oroa er inte. Han kommer definitivt inte att klättra på väggarna, för det finns en hel del saker att stå i som first dude av förenta staterna.

Annons

Det ska fixas med blommor

I egenskap av högsta hönset för Office of the First Lady of the Unites States (kommer namnet att ändras?) blir Bill ytterst ansvarig för blomsterdekorationerna i Vita huset. Det ska se piffigt ut i såväl East Wing, där presidentfamiljen huserar, som i övrigt på den förnämliga adressen 1600 Pennsylvania Avenue.

Tårtorna ska se bra ut

Men Bill kommer inte bara att överse blomsterarrangemangen förstås. Nej, han får även sista ordet kring hur tårtor, bakelser och efterrätter ska se ut i och med att han basar över White House Executive Pastry Chef.

Det ska hållas låda

När president Hillary får besök av andra ledare världen över är det också hennes first dude Bill som ska ta emot, och vara trevlig mot, statsöverhuvudenas respektive.

Den veganska revolutionen

Som first dude är Bill även högsta chef för White House Social Secretary som anordnar alla middagar och sociala sammankomster i Vita huset. Här ingår även Vita husets kock. Det blir intressant att se om resten av världens ledare kommer att bjudas på vegansk mat vid besök i Vita huset framöver. Bill äter nämligen inga djurprodukter alls sedan 2010.

Annons

Huset ska inredas

Bill Clinton får fria händer över inredningen i East Wing… Vi förväntar oss en jättestor walk-in-closet för hans skor (storlek 47), ett altare till minne av den gamle bundisen Boris Yeltsin och en lönndörr där han kan smyga in en och annan golfkompis. Och ballonger. Överallt ballonger.

Stilen ska sättas

Historiskt sett har kläderna hos USA:s first lady varit centrala och det är inte ovanligt att densamma blir något av en nationell stilikon. Vi förväntar oss därför att Billie-Boys outfits kommer att synas i sömmarna. ”Och här kommer USA:s first dude Bill Clinton iklädd en mörkblå Hickey Freeman-kostym och en slips som matchar Presidentens ljusblå klänning.” Det ser vi fram emot.

… och han ska fylla de här skorna:

Under sina åtta år som first lady har Michelle Obama fixat allt ovan nämnda samtidigt som hon outtröttligt har engagerat sig i kvinnorättsfrågor och sundare mat- och träningsvanor för amerikanerna. Vad Bill väljer att engagera sig i återstår att se, men vi hoppas så klart att han återgäldar Hillary för allt hon gjorde som first lady när det begav sig på 90-talet.

Foto:
Öppet förslag till Bill på utformande av minnesplatsen för fd ryska presidenten Boris Yeltsin. Bilden är ett montage. Foto: AP Archives/Youtube

Lycka till, Billie-Boy!

Foto: All Over Press, IBL, Shutterstock (bilden är ett montage)

Annons