Rörande detaljen på Meghan och Harrys bröllopsbild

Den gröna soffan från Prins Harrys dop finns med.

Prins Harrys och Meghan Markles bröllop i helgen var fyllt av hyllningar till Harrys mor, prinsessan Diana. Bröllopsbilden, den officiella, var inget undantag.
22 maj, 2018

Prins Harry och Meghan Markle hade tänkt på allt. En stor del av alla deras bröllopsdetaljer – från blommorna till placeringen i kyrkan – hade ett symboliskt värde. En hel del av alla detaljer handlade om att hedra minnet av prinsessan Diana, prins Harrys mor som gick bort i en bilolycka för 21 år sedan, 1997.

I går släpptes parets officiella bröllopsbilder, tagna på Windsor Castle av modefotografen Alexi Lubomirski. På ett av fotona poserar de nygifta tu, Meghan och Harry, tillsammans med sina brudnäbbar. Det coola? Att alla kollar in i kameran – även småttingarna. Men också en annan detalj på bilden är väldigt speciell.

Detaljen i fotot som hyllar Diana

På fotot syns en grön soffa i siden och förgyllt trä. För Harry var det ett måste att den skulle vara med under fotograferingen. Anledningen? Det är exakt samma gröna soffa som han och hans mor Diana satt i för över 30 år sedan, då prins Harry döptes.

Fint, eller hur? På så sätt är Dianas minne också med på de officiella fotona, foton som kommer att skrivas in i den moderna kungliga historien.

Foto IBL, Alexi Lubomirski

Läs mer:

Se Meghan och Harrys officiella bröllopsbilder – tagna av kända modefotografen

Kates superfina hyllning till Diana – se nya bilderna

8 gånger Meghan Markle och Harry valde att hylla och hedra Diana under sin vigsel