Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Romantiska komedier i julmiljö – 9 filmklassiker

12 nov, 2021 
AvNina Nyström
The Holiday
Den ultimata filmlistan för dig som älskar både julen och romcoms!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 julfilmer med toppbetyg på IMDbBrand logo
10 julfilmer med toppbetyg på IMDb

Fram med pepparkakorna och julpyjamasen – här nio juliga romcoms. Några som du kanske glömt eller missat och några klassiker som definitivt får myskänslorna att frodas!

The Holiday, 2006

THE HOLIDAY,

En riktig julklassiker. Den engelska journalisten Kate (Kate Winslet) och den amerikanska arbetsnarkomanen Amanda (Cameron Diaz) har tröttnat på killar och beslutar sig för att byta hem över julen. Iris njuter av Amandas lyxvilla i Los Angeles och lär känna både den gamle mannen Arthur och Miles (Jack Black) som är kollega till Amandas ex. I den lilla stugan på den engelska landsbygden knackar Iris bror Graham (Jude Law) på dörren.

Annons

Se på: Viaplay och Netflix

Love Actually, 2003

LOVE ACTUALLY,

Kanske den mest klassiska romantiska julfilmen av dem alla? I den stjärnspäckade Love Actually, som utspelar sig i London veckorna före jul, vävs flera historier och karaktärer samman med en gemensam nämnare – kärleken. Vissa av historierna är romantiska och lyckliga medan andra är sorgliga. När julen väl kommer, har livet för de inblandade förändrats på det mest oväntade sätt.

Se på: Netflix och Viaplay

Annons

Last Christmas, 2019

LAST CHRISTMAS

Kate (Emilia Clarke) jobbar som nisse i en året runt-öppen julaffär. När Tom (Henry Golding) dyker upp i Kates liv verkar han för bra för att vara sann och han genomskådar många av hennes känslomässiga barriärer. Men trots att London under julen förvandlas till världens mest underbara stad, verkar ingenting fungera för de här två. Men ibland måste du bara låta saker hända och lyssna på ditt hjärta ... och hysa lite hopp.

Se på: C More och Netflix

Annons

Serendipity, 2001

SERENDIPITY

Jonathan (John Cusack) och Sara (Kate Beckinsale) träffar varandra av en slump på ett varuhus mitt i julruschens New York. De har en rolig kväll tillsammans och Jonathan blir direkt kär i Sara, men Sara vill låta ödet bestämma om de hör ihop. Jonathan skriver sitt telefonnummer på en sedel och Sara sitt i en bok hon lämnar i ett antikvariat. Om någon av dem kan hitta den andres telefonnummer igen har ödet visat att de hör ihop. Tio år senare har de fortfarande inte sett varandra och nu ska de gifta sig på varsitt håll, men börjar fundera på vad de är på väg att gå miste om.

Annons

Se på: Finns att hyra på Itunes, SF Anytime och Viaplay.

Borta bra, hemma värst (Four Christmases), 2008

BORTA BRA, HEMMA VÄRST,

Brad (Vince Vaughn) och Kate (Reese Witherspoon) har bestämt sig för att inte besöka sina familjer under julen och bokar en resa till Fiji. Men när deras flight ställs in hamnar de i sin värsta mardröm. De tvingas till att fira fyra jular på en dag med respektive familjer.

Se på: Hyr på SF Anytime och Viaplay

Holidate, 2020

HOLIDATE

Singlarna Sloane och Jackson, som spelas av Emma Roberts och Luke Bracey, försöker lista ut hur de ska slippa känna sig som det tredje hjulet (eller femte eller sjunde hjulet) när familjen samlas under julen. Så därför kommer de på en deal ihop – de ställer upp som varandras plus en. Men hur bra det än må låta på pappret så blir det, inte helt oväntat, inte som någon av dem tänkt sig.

Annons

Se på: Netflix

Välkommen till familjen, 2005

VÄLKOMMEN TILL FAMILJEN,

Stjärnspäckad film med bland andra Sarah Jessica Parker, Diane Keaton och Rachel McAdams. Att spendera julhelgen med släkten – och hålla sams – är sällan enkelt. Detta år är det nästintill omöjligt. Everett har tagit med sig sin flickvän, Meredith, hem till familjen över julhelgen med planer på att fria till henne. Meredith är dock en inbiten karriärkvinna och smälter ungefär lika bra in i den bohemiska familjen Stone som en elefant i ett porslinshus...

Annons

Se på: Finns att hyra på Itunes, SF Anytime och Viaplay.

The princess switch, 2018

THE PRINCESS SWITCH,

The Princess Switch med Vanessa Hudgens har blivit en hel serie om tre filmer. Den första filmen handlar om hur grevinnan Margaret en vecka innan jul byter plats med Stacy, en vanlig tjej från Chicago som ser precis ut som hon. Margaret blir kär i Stacys kollega, medan Stacy faller för den snygge prinsen.

Se på: Netflix

Bonustips – Single All The Way, 2021

SINGLE ALL THE WAY,

Single All The Way är förvisso en nyhet för 2021, men den låter lovande, så vi kan inte låta bli att tipsa om den! Det är (faktiskt) Netflix första juliga rom-com om ett gaypar. Här spelar man på det klassiska juldilemmat ”Jag har fortfarande inte träffat nån och orkar inte höra frågorna i år igen – kan inte du spela min partner?”. Premiär 2 december.

Annons

Se på: Netflix

Bonustips – Hjem til jul, 2019

HJEM TIL JUL

Ingen film, men en mysig romantisk historia som utspelar sig i pittoreskt julmiljö. Har du missat den här norska serien med Felix Sandman i en av huvudrollerna har du något att se fram emot i jul!

Se på: Netflix

Foto: TT/Netflix

Annons