Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Sju roliga sällskapsspel alla vuxna borde spela

24 dec, 2017 
AvCassandra Lindblom
Mellandagarna är förmodligen årets bästa säsong för sällskapsspel. Vi listar sju roliga brädspel som garanterar succé i julhelgen.
Annons

Vill du förlänga familjemyset i mellandagarna är sällskapsspel den perfekta aktiviteten. Vi har listat sju brädspel för vuxna som utgör den perfekta basen i spelgarderoben att plocka fram när vännerna är på besök.

7 roliga sällskapsspel att testa nu:

Speak out

Har du sett att folk har börjat lägga upp bilder på Instagram med plastskenor i munnen? Förmodligen spelar de Speak out eller motsvarigheten Liptwister. Det frustrerande spelet går ut på att du spänner upp munnen med en skena och ska försöka uttala enkla meningar. Garanterad skrattfest. Rekommenderas från 16 år.

Sällskapsspelet " Speak out"
Speak out är perfekt som stämningshöjare.

Monopol

Klassikernas klassiker när det kommer till sällskapsspel för vuxna. Köp gator, bygg bostäder och hotell och ha som mål att konkurrera ut och försätta dina motspelare i konkurs. Rekommenderas från åtta år.

Annons
Sällskapsspelet " Monopol"
Monopol – ett spel för nästan alla åldrar.

Med andra ord

Med andra ord går ut på att du ska förklara ett svenskt ord för din lagkamrat med bara synonymer. Rekommenderas från 15 år.

med andra ord

Ticket to ride

Ticket to ride (reklamlänk) går ut på att du ska bygga järnvägar genom Europa (eller genom en annan kontinent, det finns i flera olika varianter). Ju längre väg desto bättre – med en hel del hinder längs väget. Spelet beskrivs av många som en uppdaterad och mer genomtänkt version av Monopol. Rekommenderas från åtta år.

Annons
Sällskapsspelet "Ticket to ride"
Ticket to ride är mångas favoritspel.

Bezzerwizzer

Ett riktigt frågespel där kunskap och taktik avgör vem som kammar hem vinsten. Ta dig runt spelplanen och svara på frågor i 20 kategorier. Frågorna ger stegvis ökande poäng – men din motståndare kan plocka enkla poäng på frågor du inte klarar av. Rekommenderas från 15 år.

Sällskapsspelet " Bezzerwizzer"
I Bezzerwizzer får din inre besserwisser glänsa.

När då då?

Här är det dags att slipa tidsminnet för spelet går ut på att bilda en tidslinje från tideräkningens början fram till idag. Personer, händelser, prylar och platser – sätt allt i rätt ordning och vinn mot dina motståndare. Rekommenderas från 15 år.

Annons
Sällskapsspelet " När då då?"
Brädspelet När då då.

Alias

Brädspelet Jag är Alias går ut på att varje deltagare får ett pannband med ett kort föreställandes en karaktär. Spelaren ska i sin tur ta reda på vilken karaktär hen har i pannan – utan att fråga rakt ut. Den som lyckas bäst vinner spelet! Rekommenderas från 12 år.

alias
Spelet Alias.

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons