Artikeln innehåller reklamlänkar

Sju roliga sällskapsspel alla vuxna borde spela

Mellandagarna är förmodligen årets bästa säsong för sällskapsspel. Vi listar sju roliga brädspel som garanterar succé i julhelgen.
24 december, 2017

Vill du förlänga familjemyset i mellandagarna är sällskapsspel den perfekta aktiviteten. Vi har listat sju brädspel för vuxna som utgör den perfekta basen i spelgarderoben att plocka fram när vännerna är på besök.

7 roliga sällskapsspel att testa nu:

Speak out

Har du sett att folk har börjat lägga upp bilder på Instagram med plastskenor i munnen? Förmodligen spelar de Speak out eller motsvarigheten Liptwister. Det frustrerande spelet går ut på att du spänner upp munnen med en skena och ska försöka uttala enkla meningar. Garanterad skrattfest. Rekommenderas från 16 år.

Läs mer och köp här (länk till Åhléns).

Sällskapsspelet " Speak out"

Speak out (länk till Åhléns) är perfekt som stämningshöjare.

Monopol

Klassikernas klassiker när det kommer till sällskapsspel för vuxna. Köp gator, bygg bostäder och hotell och ha som mål att konkurrera ut och försätta dina motspelare i konkurs. Rekommenderas från åtta år.

Läs mer och köp här (länk till Åhléns).

Sällskapsspelet " Monopol"

Monopol (länk till Åhléns) – ett spel för nästan alla åldrar.

Med andra ord

Med andra ord går ut på att du ska förklara ett svenskt ord för din lagkamrat med bara synonymer. Rekommenderas från 15 år.

Läs mer och köp här (länk till Tradedoubler.com).

Ticket to ride

Ticket to ride (länk till Åhléns) går ut på att du ska bygga järnvägar genom Europa (eller genom en annan kontinent, det finns i flera olika varianter). Ju längre väg desto bättre – med en hel del hinder längs väget. Spelet beskrivs av många som en uppdaterad och mer genomtänkt version av Monopol. Rekommenderas från åtta år.

Läs mer och köp här (länk till Åhléns).

Sällskapsspelet "Ticket to ride"

Ticket to ride är mångas favoritspel.

Bezzerwizzer

Ett riktigt frågespel där kunskap och taktik avgör vem som kammar hem vinsten. Ta dig runt spelplanen och svara på frågor i 20 kategorier. Frågorna ger stegvis ökande poäng – men din motståndare kan plocka enkla poäng på frågor du inte klarar av. Rekommenderas från 15 år.

Läs mer och köp här (länk till Åhléns).

Sällskapsspelet " Bezzerwizzer"

I Bezzerwizzer (länk till Åhléns) får din inre besserwisser glänsa.

När då då?

Här är det dags att slipa tidsminnet för spelet går ut på att bilda en tidslinje från tideräkningens början fram till idag. Personer, händelser, prylar och platser – sätt allt i rätt ordning och vinn mot dina motståndare. Rekommenderas från 15 år.

Läs mer och köp här (länk till Webhallen).

Alias

Brädspelet Jag är Alias går ut på att varje deltagare får ett pannband med ett kort föreställandes en karaktär. Spelaren ska i sin tur ta reda på vilken karaktär hen har i pannan – utan att fråga rakt ut. Den som lyckas bäst vinner spelet! Rekommenderas från 12 år.

Läs mer och köp här (länk till Tradedoubler.com).

Läs mer:

Jul- och nyårsquizet 2017: Hur bra koll har du på året som gått?

Bartenderns val: 3 godaste drinkarna till nyårsfesten

10 festliga och bekväma skor vi skulle älska att bära på nyårsafton