Robyn släpper nytt album – då släpps skivan Honey

Nu släpper Robyn ny musik,

Det har varit tyst i etern från Robyn de senaste åren. Innan singeln Missing U släpptes i somras var det åtta år sen senaste släppet. Nu kommer dock album nr 6 från vår svenska stjärna – efter ett par års påtryckningar från hennes fans.
19 september, 2018

Skivan började ta sin form redan 2016 när Lena Dunham bad Robyn skriva en låt för sista säsongen av Girls, ett fint sätt att knyta ihop påsen efter att låten Dancing on my own spelats i en uppmärksammad scen i första säsongen av tv-serien.

Hennes fans, som så klart hade stenkoll på både låten i Girls (som hette Honey) och att Robyn jobbade i studion, startade hashtaggen #releasehoneydamnit och krävde svar och nytt album – och det gav resultat. Snart släpps skivan, som också fått namnet Honey.

– Albumet är en ljuv plats, som en mjuk extas. Jag dansade mycket när jag gjorde skivan och tycker att jag hittade en sensualitet som jag inte har haft tillgång tidigare. Allt blev bara mjukare, säger Robyn i en kommentar.

Den 26 oktober släpps skivan, som redan nu går att förbeställa på Robyns hemsida, omslaget ser du nedan och första singeln kan du lyssna på här:

Foto Heji Shin

Läs också: Robyns nya singel Missing U är här – och vi älskar den!