Robyn om nya skivan Honey: ”Jag har blivit vuxen”

Robyn åker på turné

På fredag släpper Robyn Honey, en skiva som präglats av svåra förluster. Redan på lördag uppträder hon med sina nya låtar på en hemlig spelning – och du har chansen att vinna biljetter!
26 oktober, 2018

Det har gått åtta år sedan artisten Robyn släppte det hyllade albumet Body TalkNu är hon tillbaka med Honey

I helgen gästade det svenska stjärnskottet Nyhetsmorgon för att prata om skivan som lanseras nu på fredag den 26 oktober, men att producera ny musik har inte varit helt lätt. Hon är inte densamma, förklarar hon i programmet. 

– Jag känner att jag blivit vuxen. Jag har fått andra perspektiv under en tuff period som jag hade innan jag gjorde skivan.

För fyra år sedan avled hennes nära vän och mentor Christian Falk och i samma veva tog det slut med pojkvännen Max Vitali under en period. Robyn drabbades av en djup depression och hade svårt att hitta tillbaka till sig själv. Den nya singeln Missing You, som kom ut i augusti i år, handlar just om förlusten av Falk och Vitali.

– Det finns ingen som har lärt mig så mycket om musik som Christian. Att bara ha kul, berättar hon varmt.

Räddningen ur depressionen blev bland annat omfattande terapi, något hon pratade öppet om i en stor intervju med New York Times tidigare i höst. 

– Det är bland det bästa jag har gjort. Att kartlägga sitt inre och förstå sig själv bättre, säger hon till programledaren Tilde de Paula

I samband med skivsläppet ska stjärnan uppträda på en spelning, men exakt var denna äger rum är hemligt. Och det går heller inte att köpa några biljetter. För att se uppträdandet måste du tävla i ett mobilspel som artisten tagit fram för fans i 57 olika länder. Spelet går ut på att möta nya människor och hittills har det genererat hela 250 000 nya möten.

– Jag ville göra det för dem som verkligen vill komma, att man måste engagera sig för att få en biljett.

Vill du se Robyn på lördag? Ladda ner mobilspelet Secret Gig!

Här kan du se inslaget i Nyhetsmorgon.

Läs också:

Robyn lanserar sitt nya album Honey med hemlig spelning

Robyn släpper nytt album – då släpps skivan Honey

Robyns nya singel är här – och vi älskar den!

Dolda kopplingen mellan Robyns låtar – tog världen 7 år att fatta

Foto: IBL