Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Rihanna är historisk – världens rikaste kvinnliga artist

05 jun, 2019 
AvEmma Castman
Rihanna rikaste kvinnliga artisten
Rihanna är världens rikaste kvinnliga musikartist. Men det är inte alla singelettor som genererat hennes förmögenhet – utan sminkföretaget Fenty Beauty.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Musikstjärnan Rihanna debuterade på scen 2005, och har sedan dess sålt miljontals skivor och haft 14 singelettor på den amerikanska Billboard-lista. De senaste åren har hon dessutom breddat sitt cv genom att lansera sminkmärket Fenty Beauty, designa underkläder och agera framför kameran. Därtill startade hon och franska LVMH i maj i år klädmärket och modehuset Fenty som ska fokusera på lyxkläder, skor och accessoarer.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Att det hårda arbetet har gett utdelning är ett som är säkert. När amerikanska Forbes presenterade sin årliga sammanställning över världens rikaste kvinnor 2019 toppade nämligen den Barbados-födda entreprenören listan över årets mest förmögna musikartister.

Rihanna är nu rikare än Beyoncé och Madonna

Forbes uppger att Rihanna har en förmögenhet på 600 miljoner dollar, och därmed passerar hon artister som Madonna (570 miljoner dollar), Céline Dion (450 miljoner dollar) och Beyoncé (400 miljoner).

Annons

Även om 31-åringen tjänat mycket pengar på sin musik ska det främst vara från Fenty Beauty som de stora pengarna kommit in. Företaget etablerades 2017 och gjorde omedelbart stor succé. I dag säljs det över hela världen.

Kylie Jenner – världens yngsta dollarmiljardär

Tidigare i år annonserade Forbes att Kylie Jenner är världens yngsta dollarmiljardär genom tiderna, och därmed petade hon ner Facebooks grundare Mark Zuckerberg från tronen som blev miljardär som 23-åring.

Precis som för Rihanna kommer stora delar av Kylie Jenners  förmögenhet från det egna sminkmärket Kylie Cosmetics. Företaget lanserades 2015 och i samband med det första kollektionssläppet, som innehöll ett läppglans och en läppenna, kraschade sajten på grund av det stora intresset.

”Jag förväntade mig verkligen inte det här. Och jag kunde inte förutse den här förmögenheten, men erkännandet känns väldigt bra. Det är en fin klapp på axeln, sa Kylie Jenner i en intervju med Forbes i samband med att hennes listplacering offentliggjordes.

Källa: Forbes
Foto: Francois Mori/TT

Läs mer:

Äntligen! Rihanna släpper nytt album

Se Rihannas grymma hyllning till kvinnokroppen på modeveckan

Kylie Jenner är historisk – världens yngsta miljardär genom tiderna

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons