Privat ö med tre villor och egen sandstrand till salu – i Sverige

Drömmer du om ett idylliskt ställe utanför stan inför sommarens semester? Då kanske den här privata ön är något för dig – förutsatt att du har några miljoner på banken.
31 maj, 2017

Det är inte varje dag en hel ö ligger ute till salu och därför har Gullstensön utanför Borås väckt stor uppmärksamhet med sina tre bostadshus, privata bro, båthus, sandstrand och tennisbana.

Läs också: Nu kan du köpa din egen skärgårdsö – strax utanför Stockholm

– För att vara västra Sverige tycker jag att detta är helt unikt. Det går en del hus för liknande summor i Göteborg, men här får du en egen ö också, säger Stefan Essunger, mäklare på Skeppsholmen Sotheby’s International Realty, till Göteborgs Posten.

Enligt mäklaren Stefan Essunger har intresset för ön varit stort – och vi förstår varför. Huvudbyggnaden på ön, som pryds av ett rött tak, är byggd 1906 och nyligen renoverad. Tillsammans har de tre villorna på ön hela 17 rum och kök. Gullstensön, som ligger i Viaredssjön strax utanför Borås, nås från fastlandet via en privat bro som tål biltransport och ligger endast 15 minuter från Landvetter flygplats. Dessutom finns det flera båtplatser, en tennisbana, en sandstrand och en brygga som badar i sol.

Den lyxiga ön kan bli din om du har en tjock plånbok – prislappen ligger nämligen på hela 27 miljoner kronor.

Foto: Jörgen Hinder/Skeppsholmen

Läs också: Drömmigast på Hemnet: Nyrenoverad 1800-talsgård i lantlig industristil

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: