Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Prinsessan Sofias klänningssuccé – det bar hon

24 nov, 2017 
AvJohanna Lejon
Här gör prinsessan Sofia klänningssuccé på Kungliga slottet. Hur? Genom att tänka – och agera – hållbart!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I går vankades det flott representationsmiddag på Kungliga slottet i Stockholm. Bland de inbjudna märktes representanter från diplomatiska kåren, riksdag, regering, myndigheter, vetenskap, idrott, näringsliv, kultur samt personer som kungafamiljen mött vid olika resor.

Prinsessan Sofia bär svensk design

Gästerna togs emot och hälsades välkomna av kungaparet, prinsparet och prins Daniel i Vita Havet. Middagen serverades i Karl XI:s galleri. Varken kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine eller Chris O’Neill fanns på plats, därmed riktades många av blickarna mot prinsessan Sofia, som efter snart tre år som prinsessa börjar bli riktigt varm i kläderna då det kommer till just representation. Som så ofta när det är sådana här flådiga middagar hamnar en hel del av fokuset på de kungligas kläder. Så också denna gång. Prinsessan Sofia bar en isblå klänning av svensk design.

Prinsessan Sofia tänker på hållbarhet

Klänningen är designad av Zetterberg och vi har sett den förr, bland annat vid kungens middag för Nobelpristagarna dagen efter Nobelfesten 2015. Hon har också burit klänningen vid en officiell fotografering.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Prinsessan Sofia i blå klänning från Zetterberg
Prinsessan Sofias magiska ljusblåa kreation från Zetterberg. Vi älskar den!

Att Sofia väljer att återanvända en gammal klänning är ett klokt, och hållbart, val. Kungafamiljen har ofta fått kritik för att de hela tiden bär nya plagg och att det beteendet inte alltid rimmar med ett konsekvent miljötänk. Under gårdagen visade Sofia att hon tagit till sig av kritiken och tänker på vad hon gör. Får vi gissa är det definitivt inte sista gången vi ser den isblå blåsan från Zetterberg.

Foto IBL

Läs mer:

Här kan du klicka hem prinsessan Sofias klänning

Prinsessan Sofia iklädd klänning från MQs första designsamarbete

Prinsessan Sofias klänningar från Nobelfesten – svensk design gånger tre!

Annons