Prinsessan Sofias klänningssuccé – det bar hon

24 nov, 2017 
AvJohanna Lejon
Här gör prinsessan Sofia klänningssuccé på Kungliga slottet. Hur? Genom att tänka – och agera – hållbart!
Annons

I går vankades det flott representationsmiddag på Kungliga slottet i Stockholm. Bland de inbjudna märktes representanter från diplomatiska kåren, riksdag, regering, myndigheter, vetenskap, idrott, näringsliv, kultur samt personer som kungafamiljen mött vid olika resor.

Prinsessan Sofia bär svensk design

Gästerna togs emot och hälsades välkomna av kungaparet, prinsparet och prins Daniel i Vita Havet. Middagen serverades i Karl XI:s galleri. Varken kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine eller Chris O’Neill fanns på plats, därmed riktades många av blickarna mot prinsessan Sofia, som efter snart tre år som prinsessa börjar bli riktigt varm i kläderna då det kommer till just representation. Som så ofta när det är sådana här flådiga middagar hamnar en hel del av fokuset på de kungligas kläder. Så också denna gång. Prinsessan Sofia bar en isblå klänning av svensk design.

Prinsessan Sofia tänker på hållbarhet

Klänningen är designad av Zetterberg och vi har sett den förr, bland annat vid kungens middag för Nobelpristagarna dagen efter Nobelfesten 2015. Hon har också burit klänningen vid en officiell fotografering.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Prinsessan Sofia i blå klänning från Zetterberg
Prinsessan Sofias magiska ljusblåa kreation från Zetterberg. Vi älskar den!

Att Sofia väljer att återanvända en gammal klänning är ett klokt, och hållbart, val. Kungafamiljen har ofta fått kritik för att de hela tiden bär nya plagg och att det beteendet inte alltid rimmar med ett konsekvent miljötänk. Under gårdagen visade Sofia att hon tagit till sig av kritiken och tänker på vad hon gör. Får vi gissa är det definitivt inte sista gången vi ser den isblå blåsan från Zetterberg.

Annons

Foto IBL

Läs mer:

Annons
Innehåller annonslänkar