Prinsessan Sofia tar upp kampen mot näthatet: "Mardröm"

Prinsessan Sofia tar upp kampen mot näthatet: "Mardröm"

Här inviger prinsessan Sofia, och prins Carl Philip, ett antimobbnings-forum arrangerat av Friends.
08 maj, 2017

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har hittat sina stora hjärtefrågor: mobbing och utsatthet.

I dag invigde de ett antimobbnings-forum arrangerat av Friends – och passade på att dela med sig av både egna erfarenheter och rädsor.

– När vi gifte oss 2015 startade vi en stiftelse som bland annat jobbar mot näthat och för barns rätt till att vara sig själva, sa prins Carl Philip under forumet.

LÄS OCKSÅ: PRINSESSAN SOFIA OCH PRINS CARL PHILIP VÄNTAR BARN IGEN

Sofia tog vid.

– Vi måste fråga oss själva tuffa frågor. Hur uttrycker vi oss offline och online? Vad säger vi om personer som beter sig annorlunda eller ser ut på ett sätt som avviker från vad vi säger är normen?, sa hon och fortsatte:

– Det är varje förälders mardröm att ens barn ska mobbas, sa Sofia.

LÄS OCKSÅ: PRINSESSAN SOFIAS 37 VACKRASTE KLÄNNINGAR

Carl Philips och Sofias stiftelse driver, som ett led i arbetet mot mobbing, en podcast, kallad Jakten på likes. I premiäravsnittet av podden berättade Sofia att också hon har erfarenget av mobbing, att hon själv varit utsatt.

– Jag kan se en skiftning från innan jag träffade Carl Philip och att det blev offentligt om vår relation och efter det. Där under de första åren så skulle jag nog säga att det var en enorm näthatsstorm mot mig som person. Det var lite som att gå in i en vägg, sa hon.

LÄS OCKSÅ: PRINSESSAN SOFIAS OCH KRONPRINSESSAN VICTORIAS SENASTE KLÄDVAL

Foto IBL