Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Letar du efter nytt jobb? Nu söker Kensington Palace ett proffs på sociala medier

10 nov, 2021 
AvSara Ericsson
Prins William och Kate vid Earthshot prize gala 2021.
Är du ute efter nya spännande äventyr? Har du dessutom en dröm om att jobba ihop med kungligheter på ett slott? Nu har du chansen, prins William och Kate söker en ny kollega!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: 8 kungliga kärlekshistorier – så träffades de och blev käraBrand logo
TV: 8 kungliga kärlekshistorier – så träffades de och blev kära

Den brittiska kungafamiljen har ett stort team runt omkring sig, med allt från hovdamer, sekreterare, kammarjungfruar, chaufförer, kockar till säkerhetsvakter.

Även om de kungliga kan tyckas vara konservativa i mångt och mycket så hänger de med i den digitala utvecklingen. Nästintill alla kungahus har idag Instagram och Twitter.

Under förra året lanserade prins William och hertiginnan Kate en egen kanal på Youtube och nu vill de även växla upp ytterligare.

Annons

Prins William och Kate söker kommunikatör

Kate och William på ett officiellt uppdrag tillsammans. Kate i beige kappa och William bär en mörkbrun kavaj.

Hertigparets storsatsar nu och om du är ett geni på sociala medier och kommunikation kan jobbet bli ditt. Tjänsten med titeln: Digital Communications Officer publicerades på parets hemsida tidigare i veckan, och visst låter det som ett drömjobb?

I arbetsbeskrivningen tydliggörs det att tjänsten innebär att hantera familjens sociala mediekanaler som Instagram, Twitter och Youtube. Där den anställde ska uppdatera kontinuerligt och gärna får komma med egna idéer och tankar.

Annons

Tjänsten är på heltid och den som får jobbet blir en del av parets kommunikationsteam på Kensington Palace i London.

Prins William, Kate, prins George, prins Louis och prinsessan Charlotte.

De skriver även att de vill att personen ska ansvara för att ta foton och filma familjen. Där kan den som får tjänsten räkna med stöd från hertiginnan Kate, hon är nämligen ett riktigt fotoproffs! Flera av familjens bilder är tagna av hertiginnan själv och förra året släppte hon fotoboken Hold Still.

I jobbannonsen står det även att arbetet kommer att innebära kommunikation gällande alla hertigparets välgörenhetsorganisationer och beskyddarskap.

Annons

De här kvalifikationerna måste du ha

Du ska ha god erfarenhet av att arbeta med sociala medier, vara en bra och rutinerad skribent och inte vara rädd för att komma med egna idéer.

Kate och William kliver ut från ett flygplan.

Men den som söker tjänsten får inte vara allt för hemmakär, med jobbet kommer också många resdagar ihop med paret. Men tjänsten kommer även att bidra med oförglömliga upplevelser, och platser du förmodligen aldrig upplevt tidigare.

Den som anställs måste även skriva på ett avtal gällande tystnadsplikt, eftersom tjänsten och den nära kontakten med kungafamiljen kommer att bidra med känslig information som inte får läcka ut.

Annons

I jobbannonsen är de även tydliga med att inkludera mångfald. ”Det moderna samhällets mångfald är dess största tillgång och återspeglas i allt vi gör”.

De skriver att rekryteringen sker med stor bredd och tillvägagångssätt som är rättvis, öppen och tillgänglig.

Låter detta som ett drömjobb för dig? Ansök nu på Royal Households hemsida.

Foto: TT

Se också: 10 ikoniska kungliga frisyrer genom årenBrand logo
Se också: 10 ikoniska kungliga frisyrer genom åren
Annons