Prins Carl Philip designar ny exklusiv glaskollektion

Prins Carl Philip designar ny exklusiv glaskollektion

ELLE Decoration avslöjade alldeles nyss att designduon Bernadotte & Kylberg lanserar ett nytt, spännande samarbete.
04 februari, 2016

Tillsammans med den internationellt erkända tyska glastillverkaren Zwiesel Kristallglas har Prins Carl Philip och Oscar Kylberg gjort en exklusiv glaskollektion uppdelad i två serier: Air och Air Sense. Och som namnen antyder är det genomgående temat för kollektionen luft och tyngdlöshet.

– Vi strävar ständigt efter att hitta den perfekta balansen mellan form, funktion och upplevelse för alla sinnen. Samarbetet med Zwiesel Kristallglas har varit en fantastisk symbios mellan vision, design och produktion. Vår skandinaviska designstil och våra idéer, kombinerat med Zwiesel Kristallglas erfarenhet och unika glaskvalitet, gjorde det möjligt för oss att ta fram Air och Air Sense. Vi kunde inte varit stoltare över resultatet, säger Bernadotte & Kylberg i en kommentar.

Mer inredningsnyheter och inspiration hittar du varje dag på www.elledecoration.se >

De två serierna innefattar tio olika glas vardera, för vatten, chardonnay, riesling, rött vin, bordeaux, burgundy, champagne och dessertvin samt en tumbler och ett coupeglas. Även dekanterare för rött och vitt vin ingår i kollektionen.

Kollektionen kommer att presenteras på Ambiente-mässan i Frankfurt den 13 februari men redan nu kan du se bilder på produkterna i bildspelet nedan.

Av Sara Ångström Burling