Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Succé för Power Girl Awards – kolla in bildregnet!

08 mar, 2019 
AvMaja Söderström Hjelm
Det verkligen bubblade av girl power när Gina Tricot för andra året i rad tillsammans med UN Women arrangerade Power Girl Awards i EricEricsonhallen i Stockholm. Med över 500 tjejer i publiken blev det en kväll fylld av pepp och kärlek!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den 7 mars var det äntligen dags för årets välgörenhetsgala Power Girl Awards! Dagen innan Internationella kvinnodagen, slog sig Gina Tricot (för andra året i rad) samman med UN Women Sverige för att stötta deras arbete för en jämställd värld fri från diskriminering och våld mot kvinnor och flickor.

Under galakvällen som hölls för Gina Tricots kunder, hyllades tjejer under en glittrande helkväll fylld av girl power, grymma artister och spännande överraskningar. Priser delades ut till starka profiler som utmärkt sig.

Under galashowen presenterades en summa på 1 656 901,70 kr som skänks till UN Women Sverige Nationell kommitté. Pengarna har samlats in både från galakvällen och påsinitiativet One Bag Habit, där Gina Tricot skänker intäkterna från 2018.

– WOW, vilken kväll! Känner mig så stolt när jag ser alla inspirerande förebilder, så mycket girl power i ett och samma rum. Är oerhört tacksam över alla coola tjejer som kommit för att delta i vår gala, det gör mig varm inombords. Jag är extra stolt över summan på över 1,6 miljoner som vi tillsammans har samlat in och skänker nu oavkortat till UN Women nationell kommitté Sverige, säger Anna Appelqvist, New Business Director på Gina Tricot.

Annons

Bildregn från galan!

Årets Superwoman: Nina Rung
Årets Framtid: Mouna Esmaeilzadeh.
Årets Power Girl: Oliwia Lundgren
Kvällens Power Look: Viktoria Andersson

En fullspäckad galakväll med girl power i fokus

Programledaren och vinnare av årets På spåret Parisa Amiri ledde galan även i år och vid sin sida hade hon mediaprofilen och Göteborgs häftigaste kvinnorättskämpe Clara Henry.

Vad är girl power för er?

– När jag var yngre handlade det mest om att våga stå på sig, ta plats och uttrycka sig. Nu, mer är någonsin vill jag stärka och stötta andra kvinnor, tillsammans med andra kvinnor, säger Parisa.

– Jag brukade tycka att GIRL POWER lät konstigt. Liksom, kan det inte bara vara power? Måste vi kalla det tjej-power? Sedan kom jag på att det bara var mina egna fördomar, som jag tror att vi alla har, som säger att prefixet ”tjej” skulle göra någonting mindre eftersträvansvärt. Varför skulle girl power vara en sämre version av makt? I dag tycker jag att girl power är något av det finaste som finns! Det är systerskap och sammanhållning, det är vackert, fyller Clara i.

Annons

Så hur boostar man då sig själv?

– Omge dig av andra som har samma feministiska värderingar, detta för att stå ut i sammanhang som du inte valt själv, säger Parisa.

– Jag har skämts mycket under hela mitt liv! Jag skämdes för min kropp för jag tyckte den såg fel ut, jag skämdes för min mens för jag tyckte den var äcklig. Och jag tror det är väldigt vanligt att kvinnor och tjejer skäms mycket för olika saker, så jag har börjat fråga mig själv: ”Är jag en kvinna som skäms?”. Då inser jag att nej, det är jag inte. Jag är en kvinna som är stolt! Så varje gång jag får skamsköljningar över något jag sagt eller gjort, så tänker jag på den frågeställningen, säger Clara.

Vid DJ-båset spelade Daniella Johnsson och under kvällen uppträdde bland annat Sabina Ddumba och Janice.

Janice och Sabina Ddumba

Galan arrangerades i anrika Eric Ericsonhallen på Skeppsholmen i Stockholm den 7 mars.

Mer info hittar du här! (reklamlänk)

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons