Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

5 egenskaper du bör lyfta på en arbetsintervju (och sakerna du bör undvika)

02 jun, 2022 
AvEmma Castman
Positiva egenskaper att lyfta på en arbetsintervju
Disciplinerad, lojal och ambitiös är tre exempel på egenskaper som arbetsgivare värdesätter högt. Här listar vi ytterligare karaktärsdrag som är bra att framhäva när det vankas intervju – samtidigt som vi tipsar om sådant som kan vara bra att undvika.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 enkla tips på hur du jobbar smartareBrand logo
5 enkla tips på hur du jobbar smartare

Nervös inför en stundande arbetsintervju? Det finns en hel del saker som kan vara bra att tänka på innan mötet med en ny potentiell chef eller kollega. Till exempel vilka egenskaper som bör framhävas och vilka som med fördel kan tonas ner. Spana in listorna nedan!

Positiva egenskaper som chefer uppskattar

Flexibel

Att betona flexibilitet i ett CV eller på en intervju är aldrig en dålig idé. Det visar att du är öppen för förändring och inte har några problem med att tillfälligt byta arbetsuppgifter eller hoppa in i ett nytt team om så behövs. Har du konkreta exempel på när du varit flexibel i tidigare sammanhang är det bra att berätta om de tillfällena.

Annons

Ambitiös

Ambitiösa medarbetare bidrar ofta till både god stämning och fina resultat, så är det en egenskap du känner igen dig i är det absolut något som bör lyftas fram på en intervju. Beskriv dina mål, vad du drömmer om att uppnå och hur du gör för att känna glädje och motivation på jobbet.

Disciplinerad

Besitter du disciplin är det ett tecken på att du kommer fullfölja dina arbetsuppgifter – och det är absolut en egenskap som chefer och rekryterare vill se hos potentiella medarbetare. Från att komma i tid till att inte falla för frestelser och ta genvägar. Ja, har du disciplin syns det i mycket.

Lojal

Många glömmer bort att poängtera att de är lojala, men det är ett karaktärsdrag som absolut bör framhävas. För arbetsgivare är det nämligen viktigt att kunna lita på sina anställda, och för ett mer hållbart och roligt arbetsklimat är det bra om chefer och medarbetare har ett genuint förtroende för varandra.

Annons

Hög arbetsmoral

Sist men inte minst, arbetsmoral. En extremt viktig egenskap som i princip alla arbetsgivare värderar högt. För vem vill inte ha medarbetare som prioriterar att utföra och slutföra sina arbetsuppgifter, oavsett om motivationen är på topp eller om det finns annat som lockar. Kan låta självklart, men är inte det för alla – så, känner du igen dig är det absolut något du ska poängtera och lyfta.

Egenskaper chefer ser som mindre attraktiva

På samma sätt som det finns grejer som är bra att lyfta på en intervju finns det sådant som kan vara bra att tona ner eller undvika att nämna. Här följer ett par exempel på saker som många arbetsgivare ser som mindre attraktiva:

  • Negativitet
  • Tankspriddhet
  • Ovårdad/ohygienisk
  • Slarvighet
  • Kaxighet/Nosighet

Artikelinspiration: Indeed, Insider

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons