Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Realityserier från förr som vi aldrig glömmer

25 maj, 2021 
AvEmma Castman
Paris Hilton och Nicole Richie i The Simple Life
My Super Sweet Sixteen, The Girls Next Door och A Shot At Love With Tila Tequila. Ja, i början av 2000-talet fanns det en uppsjö av realityserier att välja mellan. Här listar vi åtta oförglömliga program.
Annons
Det hände sedan med karaktärerna från The HillsBrand logo
Det hände sedan med karaktärerna från The Hills

På 2000-talet gick tv-kanalen MTV varm. Så fort vi fick chansen placerade vi oss i soffa för att kunna sträcktitta på allt från Jersey Shore till Room Raiders. Oavsett vilket typ av program det var lyckades millenniets realityserier trollbinda oss.

Nedan är åtta exempel på serier som gör oss riktigt nostalgiska:

A Shot At Love With Tila Tequila

A Shot At Love With Tila Tequila

Nu är det The Bachelor som gäller, då var det A Shot At Love With Tila Tequila. Serien kretsade kring Tila Tequila som hade i uppdrag att dejta 16 tjejer och 16 killar – för att i finalen kora sin absoluta favorit. Programmet hade svensk premiär 2008.

Annons

Room Raiders

Room Raiders

Även Room Raiders var ett dejtingprogram. Det här gick ut på att en person skulle besöka tre bostäder, rotar runt bland grejerna som fanns där och slutligen bestämma sig för vilket rum som kändes mest tilltalande – och bjuda ut ägaren på en dejt. Annorlunda, men kul koncept!

The Simple Life

The Simple Life

Mellan 2003 och 2007 visades The Simple Life på tv. I programmet fick man följa den rika hotellarvtagerskan Paris Hilton och hennes bästa vän Nicole Richie när de testade ”vanliga” jobb. Tittarna fick till exempel se dem städa på hotell, jobba i snabbmatsrestauranger och arbeta på bondgård.

Annons

My Super Sweet Sixteen

My Super Sweet Sixteen

My Super Sweet Sixteen hade premiär 2005 och handlade om rika och bortskämda tonåringar som skulle planera sin 16-årsdag. Om det var en vanlig bjudning med middag och lekar? Nej, absolut inte. Ju mer pengar festen kostade desto bättre.

Britney & Kevin: Chaotic

Britney & Kevin: Chaotic

2005 hade även Britney & Kevin: Chaotic premiär, en realityserie om Britney Spears och hennes före detta make Kevin Federline. Sammanlagt bestod serien av fem avsnitt och handlingen kretsade kring hur Britney och Kevin möttes, när de blev kära och gifte sig.

Annons

Jersey Shore

Jersey Shore

Mellan 2009 och 2012 visades Jersey Shore på tv. Programmet kretsade kring ett gäng amerikaner som delade hus i ett par veckor – och den tiden kantades av mängder alkohol, sex och bråk. Minns du till exempel Snooki och Jwoww?

The Girls Next Door

The Girls Next Door

The Girls Next Door kretsade kring fotomodellerna Holly Madison, Bridget Marquardt och Kendra Wilkinson, som bodde tillsammans med Playboygrundaren Hugh Hefner på The Playboy Mansion. Programmet hade premiär 2005, och även om fanskaran var stor hade dokusåpan med största sannolikhet inte visats på tv i dag. I efterhand har Holly Madison talat ut om sin upplevelse och beskrivit den som allt annat än en dröm.

Annons

Beauty And The Geek

Beauty And The Geek

Ytterligare ett program som troligtvis inte hade visats i dag. Beauty And The Geek beskrevs som ett socialt experiment och gick ut på att vackra tjejer sattes ihop med nördiga killar. Under programmet skulle ”nördarna” lära tjejerna om ämnen som till exempel kemi, samtidigt som tjejerna lärde killarna om dejting.

Foto: TT

7 av de bästa high school-filmerna genom tidernaBrand logo
7 av de bästa high school-filmerna genom tiderna
Annons