Poplistan: Erika Vallin listar det bästa

18 november, 2011

ELLEs Erika Vallin listar godbitarna ur popveckan som varit och kommer. På veckans lista: världens mest fantastiska kvinna iklädd Rodebjer, hyllade First aid kit, en Robert Nettarp-utstälning och en ny vampryfilm som enligt Erika är värd ett biobesök. Varsågoda.

av ERIKA VALLIN

POPLISTAN V 46

Meryl Streep bär Rodebjer

Vid Oscarakademins hyllningsfest för Vanessa Redgrave höll Meryl Streep tal i klarröda klänningen Mizar från Carin Rodebjers rymd- och jordkollektion aw11. Mizar, som är stjärnbilden Stora Björnens starkt lysande dubbelstjärna … så talande för ett plagg buret av världens mest fantastiska kvinna av världens mest fantastiska designer.

Och på tal om …

rodebjer.com kan du klicka hem Rodebjers samarbete med SOS Barnbyar. En specialdesignad t-shirt för mamma (eller pappa, moster, kusin, kompis) och barn där vinsten går direkt till SOS Barnbyar och projektet Strong families för kvinnor och barn i Ukraina. Läs mer på http://www.sos-barnbyar.se/Pages/default.aspx

Hyllade systrar till Stockholm

Folkpopparna First aid kit hyllas med all rätt ungefär överallt. Nyss hemkomna från en USA-turné tillsammans med Lykke Li passar de underbara systrarna på att spela på Södra teatern i Stockholm. Passa på att boka och gör det illa kvickt. Duon som fick självaste Patti Smith att börja gråta på Polarprisetgalan i höstas är bland det finaste du kan se just nu.

httpv://www.youtube.com/watch?v=HqFbLdapNt8

Robert Nettarp i Borås

Svenskt modefotografi hade inte sett ut som det gör i dag utan Robert Nettarp. Stilbildande, normbrytande och vansinnigt begåvad; han stod bara i början av sin karriär när han oväntat gick bort år 2002, endast 32 år gammal. Nu visar Abecita fotomuseum i Borås modefotografen Robert Nettarps bilder ur modemagasin som Bibel och Nylon men även konstprojektet Erskine. Utställningen pågår mellan den 24 november och 29 januari.

BD forever

Samtliga dags- och kvällstidningar, filmsajter och kulturnyheter har tagit fram storsågen. Ettor och på sin höjd några tveksamma tvåor i betyg. Därför undrar jag om jag fullständigt har tappat omdömmet när jag faktiskt tyckte att Breaking Dawn den första delen av den sista filmen i Twilight-sagan inte var så dum ändå. Kanske till och med halvt ok? Såklart den är moraliskt förkastlig, såklart den är uppåt väggarna wacko. Men ändå … Är du det minsta fan av Stephanie Meyers galna värld är Bellward är värd sin biobiljett.

httpv://www.youtube.com/watch?v=uycOpnYnd5g

Filmfestivalens sista dagar

Stockholms filmfestival går mot sitt slut men det finns massor av chanser kvar för dig som är biosugen i helgen. Om jag bara fick välja en enda så skulle jag passa på att se Sean Durkins Martha Marcy May Marlene med den tredje systern Olsen, Elizabeth. Visas på fredag och lördag, se mer på stockholmfilmfestival.se.

httpv://www.youtube.com/watch?v=0_k3wCsOgqk