Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Placeringskort till bröllop – och så gör du en bra bordsplacering

06 sep, 2022 
AvJenny Lundberg
Placeringskort till bröllopsdukningen.
Låt gästerna hitta till sina platser på bröllopsmiddagen med hjälp av fina placeringskort. Vi har hittat flera varianter på bordsplaceringar som passar olika teman och stilar. Samt tips på hur du får till en riktigt bra bordsplacering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det finns många varianter på hur placeringskorten kan se ut på ett bröllop. Det kan kännas som en liten detalj – men så roligt att grotta ner sig i bland de olika valen! Kanske har du redan valt ett tema på ditt bröllop, då blir det såklart lite lättare att välja färg och form. Om inte så är det ett perfekt tillfälle att få vara lite extra kreativ med placeringskorten!

Placeringskort formad som en fjäder.
Foto från My Perfect Day. Klicka på bilden för att komma direkt till placeringskortet.

Placeringskort bröllop

Silver, guld, blommigt eller natur – det finns en hel del varianter på fina och stilrena placeringskort till bröllopet. Är du kreativ och pysslig kanske du gör egna placeringskort till och med? Här finns något för alla!

Annons

Missa inte! Gästbok till bröllop – bevara personliga hälsningar från nära och kära

Borsplaceringskort

Vi har samlat de finaste placeringskorten till festen och bröllopet.

Placeringskort till bröllop

Det här krämvita placeringskortet har en guldkant som ram. Så stilren och snygg detalj till dukningen. Korten kommer i 50-pack och finns att klicka hem här. (reklamlänk)

Placeringskort med guldkant.
Klicka på bilden för att komma direkt till placeringskortet.

Vitt placeringskort med med guld till bröllop

Gulligt och fint placeringskort med små prickar i guld på. Skriv namnen med en guldpenna för att matcha prickarna! Här kan du se mer bilder och klicka hem placeringskorten. (reklamlänk)

Annons
Vitt placeringskort med prickar i guld på.
Klicka på bilden för att komma direkt till placeringskortet.

Placeringskort för bröllop

Dessa placeringskort har en naturlig och härlig känsla, de är gjorda i krämvitt tyg och har fina vågor på sidorna som detalj. Behåll kortet som det är, eller dekorera med pärlor och annat fint! Läs mer om placeringskortet och köp det här. (reklamlänk)

Placeringskort i krämvitt tyg.
Klicka på bilden för att komma direkt till placeringskortet.

Mall för pLACERINGSKORT till BRÖLLOP

Använd en mall för att göra egna placeringskort till ditt bröllop, eller gör egna.

Annons

Göra egna placeringskort till bröllop

Skapa och dekorera dina placeringskort alldeles själv! De här vita och tomma korten är dubbelvikta och kommer i 50-pack. Läs mer och klicka hem placeringskorten här. (reklamlänk)

Vitt placeringskort att dekorera själv.
Klicka på bilden för att komma direkt till placeringskortet.

Placeringskort med glitter till bröllop

Om ditt bröllop går i silver så kommer det här fina placeringskortet passa in! Kortet har en tjock ram av silverglitter och lämnar plats åt att skriva namnet i mitten. Här kan du köpa placeringskortet. (reklamlänk)

Placeringskort med silverglitter som ram.
Klicka på bilden för att komma direkt till placeringskortet.

Bordplaceringskort med blommor till bröllop

Fint och färgglatt litet kort med dekorativa blommor i rosa och lila toner. Perfekt till sommarbröllopet! Se mer bilder och klicka hem placeringskortet här. (reklamlänk)

Annons
Placeringskort med rosa blommor.
Klicka på bilden för att komma direkt till placeringskortet.

DIY – gör egna placeringskort till bröllop

I det här kitet får du med en metallring att dekorera, kort och jutesnöre för enkel montering. Gör små, fina kransar och använd naturen som inspiration! Här kan du läsa mer och klicka hem kitet. (reklamlänk)

Enkel montering för att skapa egna placeringskort.
Klicka på bilden för att komma direkt till kitet.

Roliga rlaceringskort till bröllop

Magisk fina placeringskort som är formade som fjädrar med gulddetalj. Så tjusiga, eller hur? Läs mer och köp placeringskortet här! (reklamlänk)

Annons
Placeringskort formade som fjädrar.
Klicka på bilden för att komma direkt till placeringskortet.

Korthållare för bordsplacering till bröllop

Fina och stämningsfulla korthållare formade som små hjärtan i guld. Se fler bilder på korthållaren och köp den här.

Korthållare till placeringskort formade som hjärtan.
Klicka på bilden för att komma direkt till korthållaren.

Se fler fina placeringskort här! (reklamlänk)

Annons

Bordsplacering

Det är inte helt lätt att få till en bordsplacering och något som kräver tid och planering. Se till att vara ute i god tid. Ett bra alternativ är att skriva upp gästernas namn på lappar och sedan placera ut på ett bord för att få en överblick och enkelt kunna flytta runt personerna tills borsplaceringen känns rätt. Låt det ta tid! Välj en mer traditionell bordsplacering eller en mer fri.Gör en bra bordsplacering

Under en klassisk bordsplacering sitter brudparet i mitten vid honnörsbordet där brudgummen sitter till vänster om bruden. Föräldrar sitter bredvid där bruden har sin pappa på höger sida och brudgummens mamma sitter bredvid honom. Brudgummen har istället brudens mor på vänster sida och brudgummens far sitter bredvid henne. Syskon placeras också vid honnörsbordet.

Om det är någon eller flera av föräldrarna som inte närvarar så är det bra att prata ihop sig och göra en egen bordsplacering som känns bra och passar alla. Det är brudparets dag och att det känns bra för dem är det viktigaste.

Annons

Den klassiska regeln är att den närmaste släkten sitter nära brudparet, där högre ålder enligt tradition sitter närmare brud och brudgum. Marskalkar och brudtärnor sitter i regel bredvid varandra och brudens kvinnliga kompisar placeras vid brudgummens kompisar. Toastmaster och toastmadame ska placeras på ett lämpligt ställe så att de enkelt kan resa sig och gå runt under festens gång.

Vill man komma ifrån den traditionella bordsplaceringen är det helt okej. Det kan bidra till en mer festlig och rolig stämning. Placera då ut personer som ni tror passar varandra och skapar en härlig stämning på bröllopet.

Svenska kändispar som fått skjuta upp sina bröllop under pandeminBrand logo
Svenska kändispar som fått skjuta upp sina bröllop under pandemin

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons