Pinks 6-åriga dotter: "Jag är den fulaste flickan jag känner"

Pinks 6-åriga dotter: "Jag är den fulaste flickan jag känner"

Pink fick höra att dottern tycker att hon är ful för att hon "ser ut som en pojke med långt hår", något som artisten tog upp i sitt tacktal på VMA.
28 augusti, 2017

I natt gick MTV:s Video Music Awards (VMA) av stapeln, och Pink mottog det prestigefyllda priset Michael Jackson Video Vanguard Award. I sitt tacktal passade hon på att dela med sig av något som hennes dotter Willow, 6, nyligen hade sagt – nämligen att hon kände sig ful.

Pinks dotters ord om hur hon ser ut

Willow och Pink ska ha åkt bil tillsammans när 6-åringen plötsligt sa: ”Mamma, jag är den fulaste flickan jag känner. Jag ser ut som en pojke med långt hår.”

Pink blev chockad och undrade var Willow, som är så ung, hade fått detta ifrån. Men i stället för att kommentera det där och då bestämde sig artisten för att göra en powerpoint-presentation till dottern.

Presentationen innehöll androgyna rockstjärnor och konstnärer som får utstå hån och gliringar varje dag men som ändå har behållit sin stil och inspirerat andra, bland annat Michael Jackson, David Bowie, Freddie Mercury, Annie Lennox, Prince, Janis Joplin, George Michael och Elton John.

Pink visade powerpointen för dottern och frågade sedan varför hon kände sig ful. Willow svarade att det var för att hon ser ut som en pojke, varpå Pink frågade: ”Men hur tycker du att jag ser ut?” Dottern svarade: ”Du är vacker.”

Utdrag ur talet:

Och då sa jag: ”Tack, men när människor hånar mig är det precis det de använder. De säger att jag ser ut som en pojke, att jag är för maskulin, att jag har för mycket åsikter eller att min kropp är för muskulös.”

Och jag så frågade jag henne: ”Har jag låtit mitt håra växa ut?” Hon svarade: ‘”Nej, mamma.” Jag frågade: ‘”Har jag ändrat min kropp?” Hon svarade: ”Nej, mamma.” ”Har jag ändrat sättet jag presenterar mig själv för världen?” ”Nej, mamma.” ”Har jag spelat för utsålda arenor över hela världen?” ”Ja, mamma.”

Och då sa jag: ”Okej! Så älskling, vi ändrar inte på oss. Vi tar gruset och skalen och vi skapar en pärla. Och vi hjälper andra att ändra på sig så att de ska kunna se att det finns fler varianter av skönhet.

Som avrundning av talet tackade Pink alla artister som vågar vara sig själva, och till sin dotter, som satt i publiken, sa hon: ”Och du, min älskade flicka, är vacker och jag älskar dig.”

Se artisten Pinks tal på VMA här

Artikeln publicerades först på Femina.

Mer om VMA:

Röda mattan: bästa looksen från VMA 2017

Queen B slog (ett till) rekord i natt (och blev Queen över MTV VMA)

Se Beyoncés 17 minuter långa uppträdande under VMA 2016