Peak Performance släpper unisexkollektion i samarbete med brittisk designer

Peak Performance släpper unisexkollektion i samarbete med brittisk designer

Svenska Peak Performance fortsätter att släppa kollektioner som gör oss snygga i backarna. I höst lanseras deras första designsamarbete någonsin.
06 januari, 2017

Sport– och friluftsmärket Peak Performance har samarbetat med den brittiska designern Nigel Cabourn kring en skräddad skid– och urbankollektion, där alla plagg är unisex.

Nigel Cabourn är en välkänd brittisk designer och mest känd för sina ytterplagg och olika workwear-kläder med militärinfluenser – vilket återkommer även i Peak-kollektionen.

– Jag är expert när det kommer till ytterkläder i brittisk historia. Jag har alltid haft ett intresse för militären, den brittiska armén, flottan, flygvapnet. Dessa är de jag föredrar eftersom jag själv är brittisk men jag tycker det är väldigt intressant med de svenska skidpatrullerna uppe i bergen. De var vår inspirationskälla till den här kollektionen, säger Nigel Cabourn.

Kollektionen är framtagen av Nigel Cabourn och Peak Performance som samarbetat tätt kring de olika plaggen.

– Vi tillbringade flera månader bara att gå igenom Nigels privata samling av armékläder från runtom i världen för att hitta de perfekta kläderna som vi ville tolka, eller återuppfinna, för den här kollektionen, säger Sofia Gromark Norinder som är Head of Urban Design på Peak Performance.

Kollektionen består av 20 delar, alla unisex och är främst tänkta för det aktiva livet, i skidbackarna och där funktionella arbetskläder blir viktiga. Men även plagg till after skin och livet utanför backarna finns i kollektionen, bland annat en tung fårskinnsjacka och ett par bredare skidbyxor.

Kollektionen lanseras i september 2017 i utvalda butiker och visas första gången live under modeveckan i London.

Se delar av kollektionen här.