Peak Performance släpper unisexkollektion i samarbete med brittisk designer

06 jan, 2017 
AvLisa Arnell
Svenska Peak Performance fortsätter att släppa kollektioner som gör oss snygga i backarna. I höst lanseras deras första designsamarbete någonsin.
Annons

Sport– och friluftsmärket Peak Performance har samarbetat med den brittiska designern Nigel Cabourn kring en skräddad skid– och urbankollektion, där alla plagg är unisex.

Nigel Cabourn är en välkänd brittisk designer och mest känd för sina ytterplagg och olika workwear-kläder med militärinfluenser – vilket återkommer även i Peak-kollektionen.

– Jag är expert när det kommer till ytterkläder i brittisk historia. Jag har alltid haft ett intresse för militären, den brittiska armén, flottan, flygvapnet. Dessa är de jag föredrar eftersom jag själv är brittisk men jag tycker det är väldigt intressant med de svenska skidpatrullerna uppe i bergen. De var vår inspirationskälla till den här kollektionen, säger Nigel Cabourn.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Kollektionen är framtagen av Nigel Cabourn och Peak Performance som samarbetat tätt kring de olika plaggen.

– Vi tillbringade flera månader bara att gå igenom Nigels privata samling av armékläder från runtom i världen för att hitta de perfekta kläderna som vi ville tolka, eller återuppfinna, för den här kollektionen, säger Sofia Gromark Norinder som är Head of Urban Design på Peak Performance.

Annons

Kollektionen består av 20 delar, alla unisex och är främst tänkta för det aktiva livet, i skidbackarna och där funktionella arbetskläder blir viktiga. Men även plagg till after skin och livet utanför backarna finns i kollektionen, bland annat en tung fårskinnsjacka och ett par bredare skidbyxor.

Kollektionen lanseras i september 2017 i utvalda butiker och visas första gången live under modeveckan i London.

Se delar av kollektionen här.

peak-performance-feat-nigel-cabourn01_049
peak-performance-feat-nigel-cabourn02_067
peak-performance-feat-nigel-cabourn03_025
Annons
peak-performance-feat-nigel-cabourn03_051
peak-performance-feat-nigel-cabourn04_003
peak-performance-feat-nigel-cabourn04_110
Annons
peak-performance-feat-nigel-cabourn05_042
peak-performance-feat-nigel-cabourn06_023
peak-performance-feat-nigel-cabourn07_005
Annons
peak-performance-feat-nigel-cabourn09_021
peak-performance-feat-nigel-cabourn10_038
Annons