Hösten hos Peak performance – tolkad av dansprofilen

Hösten hos Peak performance – tolkad av dansprofilen

Hösten är fylld med lanseringar och kollektionssläpp. Peak performance har till sin höstkampanj samarbetat med olika profiler och låtit dem tolka olika delar av höstens släpp. Resultatet är kampanjen "This is Peak Performance by...".
05 oktober, 2017

Dansaren Kamilla Halid (känd bland annat från dansgruppen The Sugar Collective som tävlade i årets Talang) har till exempel fått tolka Urban-kollektionen. Resultatet är ett antal bilder och filmer där hennes stora intresse dans står i centrum och där hon vill visa att ”ett aktivt liv är mer än en sport”.

För Kamilla Halid är träning en naturlig del av vardagen, hennes jobb, fritid och hela livsstil.

– Dansen är min stora passion i livet, jag kan inte tänka mig mitt liv utan det. Det ger mig så mycket glädje och har utvecklat mig som person på många sätt. (…) Grundpelaren i mitt projekt var att porträttera kreativitet och aktivitet genom en dansares ögon och genom hennes liv.

https://youtu.be/Nc_g7qV8Fv8

Kamilla Halid i tröja från Peak performances urban-kollektion aw17.

 

Målet för Kamilla är att kunna vara moderiktig men samtidigt ha funktionella kläder. Med sin tolkning av Peak performances urban-kollektion vill hon visa att det går att använda samma typ av plagg vid många olika tillfällen.

– Som dansare går vi ofta runt i bekväma, användbara kläder som typiskt kategoriseras som ”träningskläder” – men vi vill ju kunna ha ”träningskläder” som bara är ”kläder” eftersom vi ofta går vidare från repetitioner direkt till ett extrajobb eller en social tillställning.

Urban-kollektionen finns ute i butikerna nu. Bland våra favoriter finns bland andra den rosa fuskpälsen, den superlånga dunkappan och den vita rocken.

Se några av Kamillas bilder (där hon själv är en av modellerna) och plaggen nedan.

 

Läs också: Peak Performances första designsamarbete: Släpper unisexkollektion i samarbete med brittisk designer