Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Pappa, jag vet att du älskar mig, men snälla – tänk på det här

11 nov, 2016 
AvSofia Börjesson
Vi har frågat runt lite och kommit fram till att det finns en del saker som ni behöver veta. Så, till alla pappor där ute, från era döttrar, grattis på fars dag. Och läs det här.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vi har gjort er förbannade, och vi har gjort det med flit. Ni har tjurat och dammsugit hårt mot trösklar tidigt på lördagsmorgnar. Vi har smällt i dörrar och tyckt tvärtemot. Ni har blivit högröda av frustration och sagt åt oss att gå till våra rum.

Era nackar har värkt efter alla gånger våra ben har varit trötta och ni har burit oss på era axlar. Vi har kunnat krypa upp i den tryggaste av famnar när livet har känts som skit. Ni har undrat om ni kunnat gjort bättre. Vi har å andra sidan undrat hur ni orkat vara så starka.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

I veckan är det fars dag. Och hur mycket vi än älskar våra pappor, och de oss, så finns det utrymme för förbättring. För att även om vi blir mer jämställda för varje generation finns det fortfarande något som gör att pappor per automatik vänder sig till sönerna i stället för döttrarna i vissa situationer.

Vi har pratat med ett antal kvinnor om detta fenomen, och några saker verkar de flesta vara rörande överens om.

Annons

LÄS OCKSÅ: Sonen och demenssjuke pappan sjunger i bilen – här är klippet alla pratar om

Så snälla pappor, tänk på det här:

1. Förutsätt inte att vi är svaga

Om vi röjer ute i sommarstugan behöver du inte per automatik be min bror om hjälp när det är något som ska lyftas. Jag är starkare än du tror.

2. Vi kan backa med släp

Du behöver inte fråga om du ska ta över körningen så fort det ska backas med släp. Ärligt talat. Jag. Kan. Backa. Med. Släp. Varför skulle en man göra det bättre? Det är ju dessutom du som har lärt mig att köra bil…

3. Fiske är inte bara för män

Så fort det är tal om att dra ut och fiska en helg så frågar du min bror/pojkvän om han vill hänga på – men inte mig. Om du hade frågat lite oftare hade du kanske märkt att jag är precis lika intresserad som de andra – och om jag inte hade varit det så hade jag ändå uppskattat frågan.

LÄS OCKSÅ: Läs brevet där pappan förklarar Donald Trumps sexistiska uttalanden för sina söner

4. ”Såg du matchen igår? …”

Annons

… frågade typ ingen pappa någon dotter någonsin. Däremot ställde han frågan till den manliga kollegan, sonen, brorsan, svärsonen… Det går att vara sportintresserad utan snopp. Jag lovar.

5. Olika tider i tonåren

Jag vet att du bara vill väl. Men det blir jävligt fel när jag måste vara hemma senast klockan 00 medan min yngre bror får vara ute till 02. Vi ska inte behöva anpassa våra liv efter en potentiell våldtäktsrisk. I stället kanske alla fäder där ute borde ta ett snack med sina söner om respekt för kvinnor och deras kroppar.

6. Vi suger inte på teknik

Vi har vuxit upp i den mest datoriserade tiden i historien. Många av oss har jobbat med datorer hela våra yrkesverksamma liv. Ändå verkar det sitta i föräldrarnas ryggmärg att ringa till sonen eller att be att få tala med våra pojkvänner så fort det gäller något tekniskt.

7. GE MIG EN JÄVLA WHISKY!!

”Dags för en whisky! Pelle, ska du ha en?” Kanske är det ett sätt för män att bonda med män. Det här med att erbjuda en wirre. Men så vitt jag vet har inte män och kvinnor genetiska skillnader i sina smaklökar som gör att enbart män gillar whisky och öl.

Till sist, punkterna ovanför gäller så klart inte alla pappor – men många av er. Och vi vet att ni inte gör det med flit. Det är en invand impuls som ni säkert inte ens lägger märke till i 9 fall av 10. Men vi gör det. Nu är det snart 2017 och vi vill bara att ni ska veta att vi gärna deltar i era intressen. För de kan vara våra intressen med.

LÄS OCKSÅ: Varför kvinnor faller för män som liknar deras pappa

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons