Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Panik inför mors dag? Det här vill svenska kvinnor helst ha i present

25 maj, 2018 
AvJohanna Lejon
Upplevelser, resor och smycken står högst upp på önskelistan för svenska kvinnor enligt en undersökning som Indiska nyligen genomfört.
Annons

Försommarens högtider står för dörren och festliga tillställningar avlöser varandra. Mors dag, student, skolavslutningar, sommarfester och bröllop. Tillfällena där presenter ska inhandlas är många, men att veta vad man ska köpa är inte alltid det lättaste.

Indiskas färska undersökning visar att presentköp genomförs ofta, 2 av 4 uppger att de köper presenter minst varannan månad. Det svenska kvinnor allra helst vill ha när det kommer till presenter vid högtidstillfällen är upplevelser och resor. På andra plats kommer smycken, som också visade sig vara den kategorin som de allra flesta anger vara den bästa presenten de fått.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

När det kommer till presenter att ge bort vid middagstillfällen eller andra mindre bjudningar ger 1 av 4 helst av allt bort glas och porslin. Tätt därefter kommer traditionsenligt blommor, gärna i kombination med vin eller choklad. Även presentkort är populärt som gåva när det kommer till att uppvakta någon.

Topplistan över bästa presentkategorier

1.     Upplevelser/resor

2.     Smycken

3.     Presentkort

4.     Glas och porslin

5.     Blommor

Läs också:

Foto Hanna Stefansson

Annons