Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Oväntade kärlekspar: 10 kändisar som faktiskt har varit tillsammans

26 sep, 2019 
AvEmma Castman
Anine Bing och Anders Svensson var ett par 2002
Mikael Persbrandt och Amanda Renberg, Anitha Clemence och E-Type. Ja, det finns en hel del chockerande kärlekspar i kändisvärlden. Här är tio exempel på otippade romanser som faktiskt har existerat.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
OVÄNTADE KÄRLEKSPAR: 10 KÄNDISAR SOM FAKTISKT HAR VARIT TILLSAMMANSBrand logo
OVÄNTADE KÄRLEKSPAR: 10 KÄNDISAR SOM FAKTISKT HAR VARIT TILLSAMMANS

Visst är det svårt att se influencern Anitha Clemence tillsammans med artisten E-Type? Men faktum är att de under det glada 90-talet hade en relation. Här är exempel på tio andra kärlekspar som vi (nästan) helt glömt bort:

1. Mikael Persbrandt och Amanda Renberg

Mikael Persbrandt och Amanda Renberg var ett par under tidigt 2000-tal
Foto: Vesa Moilanen/TT, Charlotte Brunzell/TT

På Filmgalan 2005 fann skådespelarna Mikael Persbrandt och Amanda Renberg varandra. Kort därefter gjorde Mikael slut med sin dåvarande flickvän Maria Bonnevie – och ett par månader senare berättade Amanda, som just slagit igenom i filmen Hip hip hora, för Expressen om parets relation:

– Alltså, vi fick så jäkla bra kontakt direkt.

Jag tycker verkligen så mycket om honom. Han är ju som han är, men vi är faktiskt väldigt lika som människor, jag tycker om honom just för att han är den som han är.

Annons

Relationen höll dock inte särskilt länge, och i senare intervjuer har Amanda sagt att hon och Mikael inte längre har någon kontakt.

2. Alice Bah Kuhnke och Henrik Johnsson

Alice Bah Kuhnke och Henrik Johansson gifte sig 1998
Foto: Thomas Johansson/Aftonbladet//TT

1998 gifte sig tv-profilerna Alice Bah Kuhnke och Henrik Johnsson. Paret lärde känna varandra när de jobbade på SVT tillsammans, men 2002 gick äktenskapet i kras. Nu har båda gift om sig, Alice med skådespelaren Johannes Kuhnke och Henrik med ryttaren Malin Baryard.

I dag arbetar Alice Bah Kuhnke som Europaparlamentariker och Henrik Johansson är programledare och producent.

3. Niklas Strömstedt och Efva Attling

Niklas Strömstedt och Efva Attling var gifta fram till 1995
Foto: Roger Tillberg/TT

1985 gifte sig musikern Niklas Strömstedt med designern Efva Attling. De var gifta i tio år och fick sönerna Adam och Simon tillsammans. Ett år efter uppbrottet gifte sig Efva med Eva Dahlgren, och sedan 2011 är Niklas gift med programledaren Jenny Strömstedt.

Annons

Efva och frun Eva var självklara gäster på Niklas och Jennys bröllop, och i en intervju med tidningen Mama har Jenny förklarat hur mycket hon uppskattar att alla bor så nära varandra:

– Av någon anledning har vi samlat oss i samma kvarter och jag älskar det här faktiskt, även om det låter som att jag idylliserar. Men barnens pappa och hans nya bor två kvarter bort med sin lilla bebis som tjejerna tycker jättemycket om. Niklas pojkar bor runt hörnet och deras mammor likaså. Det är en stor trygghet för alla.

4. Anitha Clemence och E-Type

Anitha Clemence och E-type hade en romans under 90-talet
Foto: Eero Hannukainen/TT, Peter Knutson/TT

När Anitha Clemence och Ann Söderlund turnerade med sin show Förfest med Lillelördag avslöjade Ann att Anitha haft en längre romans med europopartisten E-Type under det glada 90-talet. Något som Anitha mörkat under hela deras vänskap.

Annons

När Aftonbladet senare tar kontakt med Anitha bekräftar hon kärleksryktet:

– Ja, det stämmer att vi var tillsammans ett tag. E-Type är en jättesnäll och rar person och vi hade en romans.

5. Emma Wiklund och Ulf Ekberg

Emma Wiklund och Ulf Ekberg var ett par på 90-talet
Foto: Jonas Ekströmer/TT

På 1990-talet var supermodellen Emma Wiklund (då Sjöberg) tillsammans med Ulf Ekberg från Ace of Base. Paret höll ihop till 2000, och kort därefter träffade Emma sin nuvarande man Hans Wiklund. I en intervju med Nöjesguiden har Ulf Ekberg sagt vad han tycker om sin ex-flickväns nya val av partner:

– Det är skönt att bli ersatt av en sådan intelligent människa. Jag gläder mig jättemycket för Hans och Emma.

6. Jessica Almenäs och Sebastian Karlsson

Jessica Almenäs och Sebastian Karlsson var ett par 2014
Foto: Karin Törnblom/TT, Claudio Bresciani/TT

I december 2014 uttalade sig Jessica Almenäs för första gången om sin påstådda romans med den före detta Idol-deltagaren Sebastian Karlsson. För Expressen bekräftade hon då att de haft en relation, men att den nu var över:

Annons

– Ja, vi hade en relation men vi bestämde jag och Sebastian, att vi inte skulle prata om vår relation, och det kommer jag inte att göra nu heller. Men det jag kan berätta är att den är över. Det har varit slut mellan oss i en månad ungefär. Jag vill honom bara gott och väl. Jag tycker jättemycket om Sebastian fortfarande. Varför det tog slut är privat, det har ingen något att göra med, men det är inget dramatiskt i det.

7. Julia Ragnarsson och Filip Berg

Julia Ragnarsson och Filip Berg var ett par 2013
Foto: Eero Hannukainen/TT

2013 träffades Julia Ragnarsson, just nu aktuell i serien Fartblinda på C More och TV4, och Filip Berg. De båda var med i filmen Stockholm stories, och i en intervju med Aftonbladet har Julia kommenterat att allt föll väldigt naturligt när de träffades:

Annons

– Att möta kärleken ­hade jag ­inte väntat mig, men det föll sig naturligt när vi träffades.

Sedan två och ett halvt år tillbaka är Julia tillsammans med den amerikanska rapparen Samuel T Herring.

8. Daniel Lindström och Lorén Talhaoui

Daniel Lindström och Lorén Talhaoui var tillsammans 2004
Foto: Karin Törnblom/TT

2004 var Daniel Lindström och Lorén Talhaoui (numera mer känd som Loreen) med i Idol, och kort efter att programmet avslutats kom beskedet om att deltagarna var ett par. Relationen höll i drygt ett och ett halvt år, men därefter gick de skilda vägar.

Varför paret valde att lämna varandra har de aldrig berättat, men kort efter kärlekssagans slut sa Daniel Lindström till Expressen att ”Life’s a bitch”, men att han och Lorén Talhaoui fortfarande är vänner.

9. Eagle-Eye Cherry och Helena af Sandeberg

Eagle-Eye Cherry och Helena af Sandeberg var ett par på 90-talet
Foto: Foto: Lizzie Larsson/TT

På nittiotalet var Eagle-Eye Cherry och Helena af Sandeberg ett av våra mest uppmärksammade par. 2000 gick paret dock skilda vägar, och i en intervju med Aftonbladet har Eagle-Eye Cherry sagt att uppbrottet berodde på att paret arbetade för mycket:

Annons

– Vi jobbade som fan båda två. Jag var borta och Helena kunde inte komma och hälsa på mig. Men vi levde våra drömmar och jag fick en sån chans med Save tonight att det bara var att köra på. Jag kunde inte gjort det på något annat sätt.

10. Anine Bing och Anders Svensson

Anine Bing och Anders Svensson var ett par på 2000-talet
Foto: Karin Törnblom/TT

Under tidigt 2000-tal var fotbollsspelaren Anders Svensson och fotomodellen Anine Bing ett av kändispressens mest omskrivna par. De träffades för första gången i Stockholm, bytte telefonnummer och bestämde att de skulle ses i London där Andreas spelade fotboll och Anine ofta arbetade som modell.

Relationen höll i två år, och enligt vänner till paret ska den största anledningen till uppbrottet ha varit att Anine ville fokusera på sin egen karriär. Ett par månader efter att kärlekssagan tagit slut berättade Anders för Expressen att separationen varit tufft, men lärorik.

– Jag hade en tung period i höstas, både privat och fotbollsmässigt. Men det är som man säger, man blir starkare av motgångar.

Läs mer:

9 svenska kändisar som rutit ifrån mot mammaskammandet

7 svenska kändisar som öppet berättat om sin psykiska ohälsa

11 kändisar som haft svårt att få barn – här är deras egna ord

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons