Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Oprahs nysatsningar: Bokklubb och dokumentärer

25 mar, 2019 
Oprah Winfrey gör dokumentärer för Apple
Oprah Winfrey gör två dokumentärer på Apples nya Apple TV Plus. Hon startar dessutom ”den största, mest livfulla och stimulerande bokklubben på planeten”.
Annons

Apples vd Tim Cook fick stora applåder när han dök upp scen under Apples stora presentation i Kalifornien under tisdagen. Det fick även de kända skådespelarna som presenterade teknikjättens nya satsning på originalinnehåll i tjänsten Apple TV Plus. Men mest applåder av alla fick Oprah Winfrey.

När hon uppenbarade sig på scen ställde sig publiken upp och ville inte sluta klappa händerna.

”Det har aldrig tidigare funnits ett ögonblick riktigt som det här. Vi har den här unika möjligheten att bli våra bästa jag i hur vi använder och väljer att använda vår teknologi och vår mänsklighet”, sa hon från scen.

Gör två dokumentärer

Hon pratade om vikten att vara öppen och att lyssna innan hon avslöjade att hon gör två dokumentärer för Apple.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

”Apples plattform tillåter mig att göra det jag gör på ett helt nytt sätt. Att ta allt jag lärt mig om att knyta an till människor, till nästa nivå. För allihopa, Apple finns i en miljard fickor! Hela världen har dem i sina händer vilket innebär en stor möjlighet att göra påverkan”.

Annons

”Jag har två dokumentärer på gång just nu. En om sexuella trakasserier, misshandel och överträdelser på arbetsplatsen. Arbetsnamnet är Toxic labor. Den andra, ännu icke-namngivna serien, som är i flera delar, fokuserar på psykisk hälsa och hur depression, ångest och posttraumatisk stress, beroende, trauma och förlust förstör liv varje dag över hela världen”.

Oprah rev även ner applåder när när hon pratade om stigma kring psykisk hälsa.

”Om vi gör våra jobb rätt kommer vi ersätta skam och stigma med visdom, medkänsla och ärlighet”.

Startar global bokklubb

Som ett tredje projekt lanserar hon en enorm bokklubb. Hon själv älskar att läsa och dela upplevelsen med andra.

”Vi ska bygga den största, mest livfulla, mest stimulerande bokklubben på planeten”.

I bokklubben ska användarna bland annat kunna se Oprah i samtal med författare. Hon vill förena människor genom böcker och drömmer om att fler ska inse sin medfödda potential för att vi ska kunna bli de bästa versionerna av oss själva.

Apple TV Plus lanseras i höst och kommer att innehålla både originalfilmer och tv-serier med nyheter varje månad.

Läs mer:

Annons