Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Brita Zackari och Kakan Hermansson startar podd: Ofult hemma – om inredning ur ett nytt perspektiv

01 jun, 2022 
AvSara Ericsson
Brita Zackari och Kakan Hermansson startar podden Ofult hemma.
ELLE-profilerna Brita Zackari och Kakan Hermansson är välkända röster från både radio och tv. Nu har vännerna slagit ihop sina fäblesser för det personliga och startar podcasten Ofult hemma – en podd om allt som ryms i ett hem.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ofult hemma: En ny podd med Kakan och BritaBrand logo
Ofult hemma: En ny podd med Kakan och Brita

Varför är det fint med bokhyllor men fult med porslinsfigurer? Vem har bäst smak? Vilka missar får man inte göra när man målar om och hur sjutton kaklar man själv? De goda vännerna Kakan och Brita vill förändra sättet att se på och prata om inredning, på ett kul sätt.

– Det är många som tycker mycket om inredning. Vi observerar hela den rörelsen och funderar på hur alla har råd att köpa så dyra hem och hur de har tid med det? Säger Brita Zackari.

I duons nya podcast Ofult hemma som släpps varje onsdag pratar de om trender, stil och inredning varvat med kulturanalyser och personliga anekdoter. Ofta med genus- och klassperspektiv, alltid med värme, inkludering och en unik humor.

Kakan Hermansson och Brita Zackari startar podcast

Brita Zackari och Kakan Hermansson startar ny podd: Ofult hemma med premiär 8 juni 2022.

Brita och Kakan startar podden Ofult hemma hos Aller Media, en podd som ger hemmet ett nytt perspektiv och med konkreta tips i varje avsnitt.

Annons

– Vi börjar hitta formen för att prata om hemmet. Jag tycker själv att om man ska prata om inredning så gäller det att man gör det på ett kul sätt. Vi ställer frågorna som ingen annan vågar ställa, säger Kakan.

Brita Zackari

Brita Zackari startar podd med Kakan Hermansson: Ofult hemma.

Brita Zackari bloggar på ELLE, är känd från tv, skriver manus och böcker, poddar och renoverar hus – och hennes sociala kanaler är lika mångfacetterade som hon. Hennes folkkära och lättillgängliga sätt gav henne pris som årets influencer 2020. Brita driver även podden Brita & Parisa som startades på Aller Media.

Kakan Hermansson

Kakan Hermansson startar podd med Brita Zackari: Ofult hemma.

Kakan Hermansson kan det mesta inom beauty och möter i sin samtalspodd Under huden varje vecka olika personer och pratar om allt från skönhet och hudvård till hälsa, politik och feminism. Kakan bloggar på ELLE och har synts i tv-serier som Historieätarna och tävlat i På Spåret samt suttit i juryn för tv-programmet Talang. Kakan själv har många talanger och är utbildad konstnär vid Konstfack och skapar framför allt i keramik.

Annons

Kakan och Britas inredningsstil

Brita gillar att fixa i hemmet, det har vi bland annat sätt i SVT-programmet Hjälp , vi har köpt en bondgård!

– Vi har olika ingångar i hur mycket vi vill göra själva. Vi kommer att syssla med en del byggrejer när vi spelar in podden, säger Brita.

Kakan beskriver Britas stil som lite lantlig, bra på färg, mycket trä och att den är välkomnande och prestigelös.

– Du har något som jag älskar Brita, vet du vad det är? Att det inte behöver vara så städat och rent, säger Kakan.

Brita Zackari och Kakan Hermansson sitter vid ett uppdukat bord och äter prinsessbakelse.

I podden kommer de prata mycket om vad det är som gör ett hem välkomnande och mysigt. Diskutera den ständiga viljan om att få det fint hemma men inte alltid lyckas. Och alla projekt som ständigt är på gång och drömmarna som ska förverkligas.

Annons

Brita beskriver Kakans stil som trendig och att Kakan är tidig på bollen när det kommer till nya trender och vad alla andra snart kommer tycka är snyggt.

– Du prioriterar konst, mer konst än ordning och jag känner mig alltid hemma hos dig, säger Brita.

De båda är eniga om att podden kommer få lyssnaren att känna sig stärkt i sitt hem och att allting inte behöver vara så ”rätt” hela tiden.

Ofult hemma har premiär 8 juni 2022 med ett nytt avsnitt varje onsdag. Redan nu kan du lyssna på trailern här!

Foto: Emma Grann

Annons