Obama: "Play like a girl means you´re an badass"

Obama: "Play like a girl means you´re an badass"

01 november, 2015

President Obamas citat från sitt tal till det amerikanska damlandslaget i fotboll under tisdagen har nu reciterats i sociala medier över hela världen. 

Här om dagen bjöds amerikanska landslaget i fotboll in till Vita huset för att hyllas för sitt VM-guld i somras. President Obama presenterades genom att 11-åriga Ayla läste upp ett brev hon skrivit till presidenten kring att herridrott och prestationer alltid får mer uppmärksamhet än kvinnors. I filmen nedan kan du se Aylas tal, och om du vill läsa hela hennes brev så kommer det här.

Se Vita husets film med talet här.

Är det politisk korrekthet? Nej egentligen inte. Vad Obama säger är bara att kvinnor bör få och ha en självklar plats på idrottens arena, inte för att de är män men för att de är kvinnor. Det är inget nytt, men med tanke på hur världen ser ut så kan det (uppenbarligen) inte sägas tillräckligt många gånger.

Gillar du inte att se på kvinnor som spelar fotboll/basket, springer marathon, kastar boll/spjut, brottas eller vad det nu kan vara – titta inte. Det är helt upp till var och en, och om du vill begränsa din värld och exkludera hälften av världens befolkning så gör det. För oss andra är världen större.