Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Ny podd: Frukostfolket med Hanna Stefansson och Johanna Bradford

23 apr, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Ny podd på ELLE: Frukostfolket
Frukostälskarna och livsnjutarna Hanna Stefansson och Johanna Bradford tar nu med lyssnarna hem till deras egna köksbord. Vännerna, som bland annat grundat konceptet Frukostfolket där de vanligtvis anordnar workshops med fokus på frukost och hantverk, tar vidare idén till en härlig frukostpodd. Det kommer pratas frukost – så klart - men även inredning, mode och livet i stort och smått.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Hemma hos Johanna BradfordBrand logo
Hemma hos Johanna Bradford

Vännerna Hanna och Johanna fann varandra i deras gemensamma kärlek till frukost. Hanna är den trendsäkra digitala kreatören med inriktning på mode som tidigare bloggade tidigare här på elle.se. Just nu är hon föräldraledig och bor i Köpenhamn tillsammans med sin kille Frederik och deras son Arne på sju månader. Johanna är renoveringsproffs och inredningsbloggare på elle.se. Hon bor i Borås ihop med sin man Adam och deras barn Gillis och Elisabeth och snart en liten bebis till.

Hur träffades ni, var det kärlek vid första ögonkastet?

– Vi träffades på ett bloggevent i Göteborg 2013, vi kände till varandra sedan innan men när vi väl sågs sa det klick! Vi kände direkt att vi ville bli varandras vänner.

Hur skulle ni beskriva varandra med tre ord?

– Johanna är fantastisk. Och sprudlande. Och varm!

– Hanna är genomgod, omtänksam och otroligt rolig!

Johanna Bradford och Hanna Stefansson

Berätta om Frukostfolket!

– Vi skapade konceptet Frukostfolket tillsammans med vår vän Alice som är fotograf. Tidigare har vi bjudit in till kreativa frukostworkshops med olika teman som blomsterbindning, stickning, ansiktsoljor med mera. Och nu när vi inte får samlas i verkligheten tänkte vi att vi tar vidare konceptet till en podd.

Annons

Detta är podcasten för dig som vill veta allt om Hanna och Johannas bästa frukosttips och nästa drömresa men även ta del av livshändelser som två vänner delar med varandra över en kopp kaffe och nybakat bröd.

Äter ni helst frukost hemma eller ute på lokal?

Hanna:

– Utomhus! Min favoritplats att äta frukost på är på stranden på Bornholm. Min killes föräldrars sommarhus ligger precis vid vattnet och det finns ingenstans jag heller dricker morgonkaffet och äter pannkakor än där.

Johanna:

– Måste man välja? Älskar mitt hem och att fixa med frukost hemma men efter över ett år med nästan enbart hemmafrukostar längtar jag något otroligt efter att få sitta och sippa på en cappuccino på lokal.

Vilka frukosttrender tror ni att vi kommer få se mer under 2021?

Hanna:

– Jag tror generellt att människor har lärt sig ta till vara på dagarna och inte ta så mycket för givet efter 2020. Så jag tror att fler kommer göra helgfrukosten till en fest, duka upp stort och sitta länge. Själv älskar jag frukost man kan förbereda redan kvällen innan så man kan äta direkt när man vaknar på morgonen, det passar mig som alltid vaknar hungrig.

Annons

Johanna:

– Helt ärligt tror jag att vi går åt mer färglösa frukostar. Efter alla bowls, avokadomackor och uppskurna exotiska frukter tror jag på knäckebrödets och grötens revansch.

Vi lever ju i en speciell tid, vad längtar ni allra mest efter just nu?

Hanna:

– Jag längtar efter att mina vänner ska få träffa min bebis. Har gått sju månader utan att vi kunnat ses och kramas och finns inget jag längtar mer efter just nu är just det.

Johanna:

– Att få umgås utan att behöva tänka på några restriktioner alls. Kramas, gå på fest, gå ut och äta på en smockfull restaurang. Och vår lilla bebis som kommer snart såklart.

Podd: Frukostfolket

Häll upp en kopp, ta på dig lurarna och gör oss sällskap! Frukostfolket är en del av Aller media, lyssna här eller där du brukar lyssna på poddar!

Foto: Alice J

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons