Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Nya emojis för 2020 – här är hela listan

30 jan, 2020 
AvAnna-Lena Pettersson
Nya emojis 2020
Vilken emoji saknar du i telefonen? Om det är bisonoxe, flipflop-sandal eller gravsten kan du andas ut. De finns nämligen med bland de 117 nya emojis som släpps under 2020.
Annons

Varje år släpps det nya emojis och nu är det länge sedan en emoji bara kunde betyda ett gult ansikte med olika ansiktsuttryck. Nu finns det knappt någonting man inte kan uttrycka med hjälp av emojis.

Tror man i alla fall. Sedan visar det sig att det finns utrymme för att släppa mer än hundra nya emojis när det kommer ett nytt år.

Under 2020 kommer 117 nya emojis att släppas och de flesta kommer någon gång under det första halvåret och är anpassade till de flesta plattformar.

Alla 117 nya emojis för 2020

 Alla 117 nya emojis för 2020.
Nu kan du skriva att du och din bäver har tagit er pickup-truck till en hydda där ni slog på en piñata med en boomerang, genom att bara använda emojis.

Om man ska sammanfatta de nya emojisarna med ett ord så blir det inkluderande. Inte nog med att alla nya människo-emojis alltid släpps i sex olika hudtoner, nu byggs emojibiblioteket också ut med ännu fler könsneutrala emojis.

Annons

Bland annat kommer en könsneutral tomte och en ninja och en person med slöja som inte direkt kan sägas vara man eller kvinna. Det kommer också en man med mustasch och brudslöja.

Man kör samma inkluderingssväng kring emojin med smoking där man nu lanserar en könsneutral person och en kvinna.

Nya transsymboler bland emojisarna

Ett litet slag för jämställda föräldraskap gör man också och lanserar tre olika personer som matar en bebis med flaska, en kvinna, en man och en könsneutral person. Alla kommer naturligtvis i sex olika hudtoner.

Inte bara människo-emojisarna blir mer inkluderande, utan man har också tagit fram en transsymbol för att komplettera kvinno- och mansymbolerna. Och så har man lagt till den blå-vit-rosa transflaggan.

Dront och fluga – nya djuremojis

Djurriket i din telefon utökas med en isbjörn, säl, bison, svart katt, fluga, kackerlacka, daggmask, skalbagge samt de utdöda djuren mammut och dront.

Annons

Och under 2020 kommer det att bli möjligt att berätta för dina vänner att du äter till exempel tamales, oliver och fondue med hjälp av endast emojis.

I övrigt är det värt att nämna att garderoben utökas med flipflops och militärhjälm samt instrumentbiblioteket med både dragspel och en stor trumma. Husgeråden i din telefon blir också fler när hink, råttfälla och avloppsrensare läggs till.

Två nya gula emoji-figurer får vi naturligtvis också, en som gråter lyckotårar och en som är förklädd i klassisk mask med mustasch, lösnäsa, glasögon och svarta ögonbryn.

Gott nytt emoji-år!

Foto: Emojipedia, Imaxtree

Läs mer:

 

Annons