Nya bröllopstrenden: Sociala gåvor

Ny bröllopstrend 2019 sociala gåvor

Att gå ut med hunden, ge blod eller putsa fönster. Allt är exempel på den nya sortens bröllopspresenter, de så kallade sociala gåvorna. En ny trend som får både ris och ros.
18 mars, 2019

Vanliga bröllopsgåvor är saker till hemmet som porslin, glas, köksutrustning eller prydnadssaker. Nu finns dock en ny trend som går i helt motsatt riktning. Istället för fysiska gåvor kan du ge nygifta par så kallade sociala gåvor.

Det här blev en snackis efter att sajten Prezola, där par kan skapa önskelistor inför sina bröllop la till just kategorin sociala gåvor. Det handlar helt enkelt om att du som gäst istället för att köpa porslin kan erbjuda dig att hjälpa till med saker i och kring hemmet.

På hemsidan finns förslag som att vara barnvakt, gå ut med hunden och putsa fönster. Paren som ska gifta sig kan välja att lägga till saker de önskar sig av gästerna såsom att du lovar att ge blod, återvinna mer eller hjälper en äldre granne att handla mat. Allt är listat till priset 0 kronor.

En vattendelare

Trenden är en vattendelare och har mottagits på olika sätt. En skribent i brittiska Grazia beskriver trenden på följande vis: ”Det finns en ny sorts bröllopslista i stan och den är till och med mer vidrig än den gamla sorten”. Hos en brittisk bröllop- och livsstilsbloggerska är det annat ljud i skällan: ”Jag kan inte beskriva hur mycket det här värmer mitt hjärta och tänk på all glädje vågen av sociala gåvor kan sprida”, skriver hon i ett inlägg.

Läs mer:

5 trendiga beautylooks för bröllopssäsongen 2019

Lada, herrgård eller slott – 18 vackra bröllopslokaler du kan hyra

De 5 trendigaste frisyrerna för bröllop och fest 2019