Nya bilder på kungligheterna – allt du vill veta om prinsessornas modeval

Prinsessan Madeleine, kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia.

Svenska kungahuset har publicerat nya porträtt av hela familjen. Och vi vet allt om vilka som ligger bakom prinsessornas modeval!
31 mars, 2022
2:25

Efter reklamen: Otippade regler som världens kungligheter måste följa

(2:25)

Slå på ljud

Svenska kungahusets hemsida har länge sett likadan ut, men så plötsligt hände det. En uppdatering av hemsidan, med ny design och funktioner och i samma veva publicerades även nytagna bilder av alla kungahusets familjemedlemmar.

– Vi såg det här behovet redan för ett antal år sedan. Det är ett projekt som var viktigt att genomföra. I dag har man andra krav och förväntningar på en hemsida, den måste kunna fungera både på mobil, läsplatta och dator. Det handlar om funktionalitet och tillgänglighet för alla. Under pandemin har vi haft ett större utrymme att utveckla hemsidan, sade hovets presstalesperson Margareta Thorgren till Aftonbladet.

Prinsessan Sofia, prins Carl Philip, prinsessan Madeleine, prins Daniel, drottning Silvia, kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria och prins Oscar.
Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

På de nya fotona som publicerades på hovets hemsida ser vi kungen, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle, prins Oscar, prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine.

Därför är inte Christopher O´Neill med på bilderna

Anledningen till att prinsessan Madeleines man, Christopher O´Neill inte är med bland bilderna beror på att han inte är en del av det kungliga huset. Han är som gift med prinsessan Madeleine en del av kungafamiljen, men då han tackade nej till en prinstitel i samband med bröllopet 2013 ingår han inte i det kungliga huset.

Prins Carl Philip och prinsessan Madeleines barn är heller inte med på några av de nytagna bilderna. Det beror på att de sedan 2019 inte utgör en del av det kungliga huset. De är fortsatt prinsar och prinsessor men inte kungliga högheter.

Prinsessornas modeval på nya bilderna.

De majestätiska fotona är tagna på Kungliga slottet i Stockholm. Kungligheterna har fotograferats i galastass med diadem samt i mer vardagliga kläder. Vi har kikat närmre på prinsessornas val av kläder!

Kronprinsessan Victorias hållbara modeval

Kronprinsessan Victoria i klänning från H&M.
Foto: Thron Ullberg/Kungl. Hovstaterna

Kronprinsessan Victoria valde att återvända en klänning som vi känner igen sedan tidigare. Den specialsydda klänningen kommer från H&M conscious collection och kronprinsessan bar klänningen vid prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop 2015. Kronprinsessan bär det vackra men ack så sköra ståldiademet på den nya porträttbilden.

Kronprinsessan Victoria i rosa klänning från By Malina.
Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Till den andra bilden valde kronprinsessan åter svensk design. Den rosamönstrade maxiklänningen kommer från By Malina. Det vita mönstret plockades upp i skovalet från Gianvito Rossi.

Prinsessan Madeleine återanvände klänning

Prinsessan Madeleine i klänning designad av Ida Sjöstedt.
Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Prinsessan Madeleines ljusrosa klänning med blomsterdekorationer är designad av Ida Sjöstedt. Den vackra klänningen bar prinsessan vid kungens middag för nobelpristagarna 2019. Då liksom nu valde hon att matcha den med sitt privata favoritdiadem.

Prinsessan Madeleine i rosa Valentinoklänning.
Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

På det andra fotot som publicerats av prinsessan bär hon en rosa klänning med blommönster, plisserad kjol och krage i sammet. Klänningen är designad av Valentino som även skapade prinsessans bröllopsklänning. Och visst har vi sett den här klänningen tidigare – prinsessan bar den vid prins Gabriels dop 2017. På den nytagna bilden bär prinsessan ett par örhängen från Ebba Brahe.

Prinsessan Sofias maxiklänning

Prinsessan Sofia ny porträttbild fotograferad på Kungliga slottet.
Foto: Thron Ullberg/Kungl. Hovstaterna

Prinsessan Sofia bär en maxiklänning från Alexis, en klänning med lavendelfärgad bas och broderade blomsterdekorationer. Den lila färgen plockades även upp i örhängena som prinsessan lånat från Bernadotteska familjestiftelserna.

De utgör en del av ametistgarnityret som består av ett halsband, örhängen och ett diadem som även det burits av prinsessan Sofia. På den nya porträttbilden bär Sofia sitt privata diadem som vanligtvis brukar vara monterat med pärlor eller smaragder.

Prinsessan Sofia i blå silkesklänning.
Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

På det andra fotot bär prinsessan Sofia en blå silkesklänning från Stenströms. Den blåa färgen matchades snyggt med ett par äkta Carrie Bradshaw-skor nämligen klassikern Manolo Blahnik blue satin.

Prinsessan Estelle i långklänning

Kronprinsessan Victoria, kung Carl Gustaf och prinsessan Estelle.
Foto: Thron Ullberg/Kungl. Hovstaterna

För första gången fick vi även se prinsessan Estelle bära långklänning. Än är hon för ung för att bära diadem, det bärs först av prinsessorna den dagen de fyller 18 år.

Foto: Thron Ullberg, Linda Broström/Kungl. Hovstaterna