Nyhet från Marabou: choklad med smak av lakrits, hallon & caramel

Marabou lakrits, hallon, caramel

Här är den sista smaken i Marabous tävling där folket fick nominera sin drömkombination – och det blev en chokladkaka med lakrits, hallon & caramel.
30 augusti, 2021
TV: 5 saker om choklad du kanske inte visste om
1:25

Efter reklamen: TV: 5 saker om choklad du kanske inte visste om

(1:25)

Slå på ljud

Choklad engagerar (kanske inte helt otippat…)! När Marabou för något år sedan lanserade tävlingen “Skapa din egen smak” – lämnade hela 99 000 svenskar in önskemål på drömsmaker! Sammanlagt i hela Norden var det över 136 000 chokladälskare som deltog.

Chokladsmakerna som folket skapade

Tre av förslagen blev sedan verkliga under 2021. Först ut var popcorn som lanserades i februari, i maj släpptes Limited Edition-smaken Marabou brownie, kokos & kaffe. Och nu är tiden kommen för den tredje och sista vinnande smaken att träda fram – Marabou lakrits, hallon & caramel!

Medan de övriga smakerna som lanserats var mer ”rena” är lakrits, hallon & caramel en dekadent smakkombination för den som gillar extra allt!

– Det är en enastående kombination av vår älskade Marabou mjölkchoklad, saltlakrits, hallon och en hint av karamellsmak. En efterlängtad kombination som många lakritsälskare har efterfrågat! säger Sara Sjöholm, varumärkesansvarig på Marabou.

Då hittar du Marabou lakrits, hallon & caramel i din butik

Marabou lakrits, hallon & caramel säljs i stora kakor om 185 gram och består av Marabou mjölkchoklad, med bitar av saltlakrits, kanderade hallon och karamellsmak. Smaken är en permanent lansering i Marabous sortiment och finns tillgänglig i chokladhyllan från den 6 september.

Marabou lakrits, hallon & caramel – Frederikkes smak

Den vinnande smakkombinationen är skapad av 20 åriga Frederikke, och hennes namn pryder därför chokladens förpackning.

Jag har alltid tyckt att lakrits och choklad är så gott ihop, och sedan tycker jag att hallon passar bra med lakrits. För att göra smaken ännu mer intressant ville jag kombinera den med karamell, en smak som många älskar! förklarar Fredrikke.

Det är första gången som företaget bett konsumenterna om hjälp och Sara Sjöholm säger att de gjort ett fantastiskt jobb och att hon inte tror det är sista gången som svenska folket involverats på det här viset. Det låter ju lovande för oss som fortfarande väntar på att få våra yttersta chokladdrömmar uppfyllda!

Foto: Marabou

TV: Se 10 av världens mest otippade smaker på godis, glass & snacks
1:15

Efter reklamen: TV: Se 10 av världens mest otippade smaker på godis, glass & snacks

(1:15)

Slå på ljud