Nu slipper du osäkerheten på första dejten – här är vinet som avslöjar hur din dejt mår

Nu slipper du osäkerheten på första dejten – här är vinet som avslöjar hur din dejt mår

Har du också suttit på dejten och undrat hur det går egentligen? Nu kommer vinet som reagerar på mående och färgar läpparna på den som dricker.
01 april, 2017

Nej, det här var ju inte på riktigt. Ett litet aprilskämt som kanske underhöll någon under helgen… 

Det forskarna lyckats göra är att ta fram en smaklös vätska som reagerar på de ämnen som utsöndras i kroppens körtlar. Upptäckten skedde (som så många gånger tidigare) av misstag när man undersökte om man via något artificiellt medel kunde undersöka hur djur mår. Undersökningen var initierad av Föreningen Svenska Lantbruksbönder för att man ville kunna se hur, framför allt kreatur, faktiskt mår vid transporter.

Det man upptäckte var att medlet ändrade färg beroende på hur försöksobjekten (som var människor) mådde vid det aktuella tillfället. Medlet reagerar på det som kroppens körtlar utsöndrar. Nervositet gör att kroppen utsöndrar stresshormon, lycka gör att endorfinnivåerna ökar, tristess gör att nivåerna av endorfin blir ovanligt låga. Och så vidare. Och medlet, som är helt naturligt och ofarligt, ändrar färg beroende på vad det blandas med.

– Vi kan se många användningsområden för det här, säger företagets VD Emma Karlsson i ett pressmeddelande. Kanske främst inom sjukvård och polisväsende, men även inom mer privata sfärer där det blir mer en kul grej, till exempel vid dejtande. Det var därför vi kontaktade den här vinproducenten och skapade en produkt som kan köpas av vem som helst.

Resultatet blir att läpparna färgas olika av vinet, beroende på måendet hos den som dricker. Är du väldigt nervös kommer det uppstå en gul nyans, är du däremot lycklig blir det en grönaktig nyans. Och bäst, eller kanske värst, får du känslor av upphetsning eller attraktion så kommer en blå färg att visas.

Ingen mer osäkerhet under dejten alltså. Och det blir definitivt mycket svårare att spela ointresserad eller svårflörtad. Dina läppar kommer att avslöja dig.

Vinet går än så länge bara att beställa via producentens hemsida. Om och när vinet väntas finnas på Systembolaget vet vi inte – men så fort ni vet så vet vi.

Foto Shutterstock

Nej, det här var ju inte på riktigt. Ett litet aprilskämt som kanske underhöll någon under helgen…